SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Zeytinyağlı yer elması tarifi
28.12.2012 07:00

Zeytinyağlı yer elması tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Zeytinyağlı yer elması tarifi
Zeytinyağlı yer elması
6 kişilik

Malzemeler
500 gram yerelması
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 patates
1 havuç
1 limon
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Yerelmasını kabuklarını kalınca soyun. Limon suyu ile ovun. Soğanları yarım ay şeklinde kesin. Tencerede soğanı zeytinyağı ile 2 dakika öldürün. Patates ve havuçları da iri bir şekilde doğrayıp tencerenin içine ilave edin. Üzerine ikiye bütün halde yerelmalarını ve pirinçleri ekleyin. Şekerini, tuzunu ve çok az miktarda suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Yerelmaları hemen pişer zaten parçalanmamasına dikkat edin. Servis tabağına alıp yanında tere ile ve limon suyu dökerek ikram edin.

Bademli kurabiyeler
6 kişilik

Malzemeler
100 gram badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

Yapılışı: Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son alarak üzerine koymak için badem ayırıp kalanını kıyın ve hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Yuvarlak şekiller verip bademleri üzerine batırın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çayın kahvenin yanında ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,6893 18:08
EUR 2,9859 18:08
BIST 81217 17:55
ALTIN 100,985 13:05