SON DAKİKA
haberL haberR

Zerdeçallı kurabiye tarifi

04.11.2013 07:04  

İşte zerdeçallı kurabiye tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...

Zerdeçallı kurabiye tarifi
Zerdeçallı kurabiye

8 kişilik Malzemeler
 
1 çay bardağı toz çekilmiş ceviz

2 yumurtanın akı

1 su bardağı esmer şeker

1 limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tarçın

1 tutam zencefil

1 adet dövülmüş karanfil

1 çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2 su bardağı un

100 gram tereyağı

1 paket kabartma tozu

Üzeri için

1 çay bardağı susam

Haşhaş, çörekotu
 
Yapılışı: Derin bir kabın içinde toz cevizi, şekeri ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akını, tarçını, zencefili, karanfili, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru açıp kalp şeklinde kalıplarla kesin. Yağlı kâğıdı bir tepsiyse dizip üzerine bir miktar sıvı yağ sürüp çörekotu, susam ve haşhaş serpip 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp soğutun ve servis tabağına yerleştirin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ


Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
« ANA SAYFAYA DÖN SONRAKİ HABER »
  |  
« ÖNCEKİ HABER
Habere Yorum Yazın
Küfür, hakaret içeren, devlet büyüklerini aşağılayan, yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan yorumlar yayınlanmayacaktır. Yorum kriterlerine aykırı hareket edenlerin IP numaraları adli mercilere teslim edilecektir.
Bu habere şuana kadar yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
YAZARLAR