haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye

6 kişilik Malzemeler

2 yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır nişastası

4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistancevizi, nişastayı ekleyip yoğurun. Kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlaklar yapın, önce yumurta akına sonra fındığa bulayarak tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca ortalarına vişne reçeli yerleştirin. Çayın yanında pastaneden alınmış gibi görünen kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.

Tereyağlı kömbe börek

6 kişilik Malzemeler

Hamuru için

5 gram yaş maya

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

İçi için

200 gram beyaz peynir

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı un

2 karanfil

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı: Yaş mayayı sütle ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu koyup homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her birini ince açın. Rendelenmiş soğana peyniri ilave edin. Bir tavada unu tereyağıyla kavurun, içine toz haline getirdiğiniz karanfilleri ve soğanlı peyniri katın. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, her tarafına yayın. İç malzemesini boşaltın. Diğer yufkayı üzerine kapayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip misafirlerinize ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Dünyanın nazar boncuğundan kötü haber
SADECE 2 YIL KALDI

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Polislerin karardan önceki veda konuşması
  • Polislerin karardan önceki veda konuşması
  • Yurt Atayün'ün ifadesinde skandal
  • Yahya Akın Hocaefendi'den sahur operasyonuna tepki
  • Polislerin nezarette son iftarı


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTVicdan sahipleri hukuksuzluğu savunamaz
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKErdoğan ve Anayasa'nın 138'inci maddesi
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞTürkiye'nin başı büyük belada...
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAR'Kullan at' ittifaklarıyla nereye kadar?
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKGazze'de toplu cezalandırma
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAnadolu virajları Bağdat Caddesi'ne benzemez!
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUArınç ve kahkaha ekonomisi
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇArjantin yine borcunu ödeyemiyor
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCAN"Topala albüm mü yapacağız?"
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELSpor mu,beslenme mi?
  • Ali DEMİRELAli DEMİRELBir insan mazlumsa sahibi Allah'tır
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRKBen nerede yaşıyorum, nerede duruyorum?
Erhan BAŞYURTVicdan sahipleri hukuksuzluğu savunamaz

FOTO GALERİ

  • Birbirinden ilginç bilinmeyen gerçekler
  • Hayran bırakan sanat
  • Kalp ve damar hastalıklarına birebir
  • Ünlülerin Murat Göğebakan yorumları
  • Uykusuzluğun çözümü bu meyvede
  • Bu örümcek diğerlerinden çok farklı
  • Ne olduğunu görünce hayran kalacaksınız
  • Şehrin ortasında inanılmaz görüntü
  • Google'ın hiç bilmediğiniz ilginç özellikleri
Bilinmeyen gerçekler