haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek haberi
19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek
Unsuz fındıklı kurabiye

6 kişilik Malzemeler

2 yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır nişastası

4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistancevizi, nişastayı ekleyip yoğurun. Kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlaklar yapın, önce yumurta akına sonra fındığa bulayarak tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca ortalarına vişne reçeli yerleştirin. Çayın yanında pastaneden alınmış gibi görünen kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.

Tereyağlı kömbe börek

6 kişilik Malzemeler

Hamuru için

5 gram yaş maya

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

İçi için

200 gram beyaz peynir

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı un

2 karanfil

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı: Yaş mayayı sütle ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu koyup homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her birini ince açın. Rendelenmiş soğana peyniri ilave edin. Bir tavada unu tereyağıyla kavurun, içine toz haline getirdiğiniz karanfilleri ve soğanlı peyniri katın. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, her tarafına yayın. İç malzemesini boşaltın. Diğer yufkayı üzerine kapayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip misafirlerinize ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Hakkari Yüksekova'dan acı haber
3 ASKER ŞEHİT OLDU

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Cübbeli Ahmet Hoca'dan sert tepki
  • Cübbeli Ahmet Hoca'dan sert tepki
  • Akın İpek, İpek Üniversitesi'nde konuştu
  • Yeni Zelanda Havayolları'nın reklam filmi
  • Yaban kazının inanılmaz düşüş anı


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTAcı itiraflar ve acı ilacı içmek!
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKDevletlûnun öfkesi
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞMillet olarak ne hale geldik, ‘kral çıplak’ bile diyemiyoruz!
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZSevan Nişanyan neyin cezasını çekiyor?
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRMideniz yandaş dalağınız candaş diye alınsa...
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIHangi yaşam formundasınız?
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARSanki toplum mühendisi
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇPiyasalar açısından kritik hafta
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCAN‘Çuf çuf’lu kıyma makinesi!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANStajyerler borçlanma yapabilir
Erhan BAŞYURTAcı itiraflar ve acı ilacı içmek!

FOTO GALERİ

  • Yüksekova'da askere silahlı saldırı
  • Afyonkarahisar'da feci kaza: 6 ölü
  • Bursa'da dev köpek balığı yakalandı
  • Toyota Corolla 450 km yolu 6 lira yakıtla gidiyor
  • En son seçim anketi
  • Kıyamet günü nefret edilen 8 grup
  • Cezaevi isyanında ilginç kareler
  • İşte Türkiye'de boşanmaların sebebi
  • Ölümle ilgili çok ilginç ve çok gizemli bilgiler
Yüksekova'da askere silahlı saldırı