SON DAKİKA
haberL haberR
0 facebook twitter googleplus
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek haberi
19 Ağustos 2013 07:09

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek
İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye

6 kişilik Malzemeler

2 yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır nişastası

4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistancevizi, nişastayı ekleyip yoğurun. Kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlaklar yapın, önce yumurta akına sonra fındığa bulayarak tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca ortalarına vişne reçeli yerleştirin. Çayın yanında pastaneden alınmış gibi görünen kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.

Tereyağlı kömbe börek

6 kişilik Malzemeler

Hamuru için

5 gram yaş maya

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

İçi için

200 gram beyaz peynir

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı un

2 karanfil

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı: Yaş mayayı sütle ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu koyup homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her birini ince açın. Rendelenmiş soğana peyniri ilave edin. Bir tavada unu tereyağıyla kavurun, içine toz haline getirdiğiniz karanfilleri ve soğanlı peyniri katın. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, her tarafına yayın. İç malzemesini boşaltın. Diğer yufkayı üzerine kapayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip misafirlerinize ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Yemek Tarifi

19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
Gönder
Yazdır
A
A
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Yürekleri ağza getiren halay
  • Yürekleri ağza getiren halay
  • Taksim saldırısının yeni görüntüleri
  • Kız yurdunda korku dolu anlar
  • Taksim'de polise silahlı saldırı


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKEfkan Ala… Kem küm…
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞLobi edebiyatı yerine neden faizi kökten kaldırmıyorsunuz?
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARSesinde yanık kokusuyla uzaklaştı Demis
  • Gökhan BACIKGökhan BACIK359 sene sonra neden aynı sorunlarımız var?
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRAsıl ING reklamı çocuk istismarı Cengiz
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLSayılar ve gerçekler
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARGuguk Kuşu gişe başarısının çok ötesinde…
  • Tarık TOROSTarık TOROSDenge
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANBeğendim, sevdim, merak ettim!
  • Kemal ÇiçekKemal ÇiçekParis Barış Konferansı savaşı bitirmiş ama barış getirememişti
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELÇiçeklerle gelen sakinlik
  • Engin VERELEngin VERELEtkisiz futbolla gelen galibiyet
  • Esra KavurmacıEsra KavurmacıModa ve yaşam üzerine yazılar
  • Derya Ekinci ParlakDerya Ekinci ParlakGömleğin tarihçesini hiç merak ettiniz mi?
Nazlı ILICAKEfkan Ala… Kem küm…

FOTO GALERİ

  • Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıları uçurdu
  • Ağız kanseri
  • İzmir'de adalet nöbeti devam ediyor
  • 5 bin yıllık mumyada yeni gelişme
  • Ortadoğu’nun ilk fotoğrafları
  • Ünlü çocuk oyuncuların değişimi
  • Sarımsak tüketmek için 8 neden
  • Arda Turan ayakkabı fırlattı
  • Kadın girişimci ceset torbası üretiyor
Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıl