haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek haberi
19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek
Unsuz fındıklı kurabiye

6 kişilik Malzemeler

2 yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır nişastası

4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistancevizi, nişastayı ekleyip yoğurun. Kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlaklar yapın, önce yumurta akına sonra fındığa bulayarak tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca ortalarına vişne reçeli yerleştirin. Çayın yanında pastaneden alınmış gibi görünen kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.

Tereyağlı kömbe börek

6 kişilik Malzemeler

Hamuru için

5 gram yaş maya

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

İçi için

200 gram beyaz peynir

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı un

2 karanfil

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı: Yaş mayayı sütle ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu koyup homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her birini ince açın. Rendelenmiş soğana peyniri ilave edin. Bir tavada unu tereyağıyla kavurun, içine toz haline getirdiğiniz karanfilleri ve soğanlı peyniri katın. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, her tarafına yayın. İç malzemesini boşaltın. Diğer yufkayı üzerine kapayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip misafirlerinize ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Kamyonetin arkasına öyle bir şey yazdılar ki...
GÜLDÜREN KARE

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Maçın ortasıda akıl almaz ölüm
  • Maçın ortasıda akıl almaz ölüm
  • Şişirilmiş piliçler dünyayı şoke etti
  • Kapkaç dehşeti kameralara yansıdı
  • Aileleriyle görüştürülmeyen polisler Silivri'ye gönderildi


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTKandil'in bildiğini Akiller de bilmiyor!
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKYolsuzluk dosyasında takipsizlik kararı
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞBunların yeni Türkiye’sinde ekonomi nasıl olacak?
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRYÖK, sistem değişikliği ve güç tekelleri
  • Gültekin AVCIGültekin AVCI17 Aralık kapandı mı?
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLDolmabahçe: Ortak akıl, ortak vicdan
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYeşilçam filmi gibi ama gerçeğin ta kendisi
  • Tarık TOROSTarık TOROSTelefondaki Öcalan fotosu
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇBorsa yukarı döndü mü?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANTelevizyonun sesi uzaktan hoş gelir!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELUykusuzluk için bal yiyin
Erhan BAŞYURTKandil'in bildiğini Akiller de bilmiyor!

FOTO GALERİ

  • Avının hamile olduğunun öğrenince bakın ne yaptı?
  • Ad kavmi neden ve nasıl helak edildi?
  • Kar yağışı etkisi altına aldı
  • Türkiye'de durum bu kadar vahim
  • Kurutmalık bamyanın kilosu 70 liradan satılıyor
  • Bu meyve fazla kiloların düşmanı
  • Murat Yıldırım hacı oldu
  • Kozalaktan gelen şifa: Andız pekmezi
  • İşte en tehlikeli mevzideki IŞİD'liler
Aslan'dan ibretlik tepki