haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

19 Ağustos 2013 Pazartesi, 07:09
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek

İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye,tereyağlı kömbe börek İşte unsuz fındıklı kurabiye ve tereyağlı kömbe börek tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Unsuz fındıklı kurabiye

6 kişilik Malzemeler

2 yumurta

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır nişastası

4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurtanın birinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistancevizi, nişastayı ekleyip yoğurun. Kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlaklar yapın, önce yumurta akına sonra fındığa bulayarak tepsiye dizin. Ortalarına parmakla bastırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca ortalarına vişne reçeli yerleştirin. Çayın yanında pastaneden alınmış gibi görünen kurabiyeyi afiyetle ikram edebilirsiniz.

Tereyağlı kömbe börek

6 kişilik Malzemeler

Hamuru için

5 gram yaş maya

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı un

İçi için

200 gram beyaz peynir

1 soğan

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı un

2 karanfil

Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Yapılışı: Yaş mayayı sütle ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu koyup homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp her birini ince açın. Rendelenmiş soğana peyniri ilave edin. Bir tavada unu tereyağıyla kavurun, içine toz haline getirdiğiniz karanfilleri ve soğanlı peyniri katın. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin, her tarafına yayın. İç malzemesini boşaltın. Diğer yufkayı üzerine kapayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip misafirlerinize ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Teröristlere bile böyle davranılmıyor
İNSAN OLAN BUNU YAPMAZ

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Hırsıza dur demek suçmuş
  • Hırsıza dur demek suçmuş
  • Parlamentoda savaş gibi kavga
  • Fanatik yahudi BBC muhabirine saldırdı
  • O polislerin aileleri konuştu


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKSelam Tevhid Örgütü ve yasa dışı dinleme yalanları
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRİngiltere'de İslamcı öğretmen avı
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIHırsız polisi yakalarken-1
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLAhlak ve siyaset
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLAROrtaya karışık magazin haberleri(!)
  • Tarık TOROSTarık TOROSİkinci evim diyen örgüt demez!
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇCumhurbaşkanlığı seçiminden sonra piyasalar ne olur?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCAN'Çatı!'
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELÇocuk yetiştirmek 'eğitim ister'
  • Ali DEMİRELAli DEMİRELBaba kalk, Peygamber Efendimiz geldi!
  • Seda ŞİMŞEKSeda ŞİMŞEKTers köşeyi yeni "başbakan"da mı yapacak?
Nazlı ILICAKSelam Tevhid Örgütü ve yasa dışı dinleme yalanları

FOTO GALERİ

  • İbrahim Tatlıses yeniden ameliyat olacak
  • Polis aileleri Emniyet önünde nöbet tutuyor
  • Kapalıçarşı'da alarm zilleri çalıyor
  • Yozgat'ta feci kaza
  • Az parayla yapılabilecek 15 iş
  • Bebeği sebze kasasında sürükledi
  • Gizli odanın sırrı çözüldü
  • 'Haram lokma yemedim' sözü Twitter'ı salladı
  • Milyonerler hangi şehirlerde yaşıyor?
İbrahim Tatlıses yeniden ameliyat o