haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi haberi
05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00

Topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası tarifi
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Cihazı koyan ve bulanlar aynı kişi!
MÜTHİŞ İDDİA

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Kazakistan’da iki tren aynı anda TIR'a çarptı
  • Kazakistan’da iki tren aynı anda TIR'a çarptı
  • Ahmet Kaya Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreni
  • Levent Gültekin'den Tarafsız Bölge'de PKK iddiası
  • Recep Gökçe'ye yeni lastik ayakkabı!


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTÇözüm Süreci'nin röntgenini çekmişler
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARÇıkış yolu: 'Yeni Anayasa Hareketi'
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZHakaret davalarıyla 17-25 Aralık’ı canlandıracaklar
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRBarış’a PR şirketi aranıyor
  • Gültekin AVCIGültekin AVCITekzip kararını tekzip ediyorum
  • Adem Yavuz ARSLANAdem Yavuz ARSLANJoe Biden ne dedi, biz ne anlayalım?
  • İbrahim Öztürkİbrahim ÖztürkDünya ekonomisinde düzelme işareti yok
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARİçinden TV geçen muhabbetler
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUGelecek, hiç de eskisi gibi olmayacak
Erhan BAŞYURTÇözüm Süreci'nin röntgenini çekmişler

FOTO GALERİ

  • Bize hayatımızın dersini veren 10 öğretmen
  • Silopi'de kaza: 3'ü çocuk 4 kişi öldü, 2 yaralı
  • Sadece öğretmen çocuklarının anlayacağı 11 durum
  • Range Rover birebir taklit edildi
  • Eğer doğruysa tarihimiz yeniden yazılacak
  • Bergüzar Korel'in makyajsız hali şoke etti
  • Efsane sanatçıyı hiç böyle görmediniz
  • Gezici'de Osmanlı'yı ilk kez böyle göreceksiniz
  • Hülya Avşar Suruç'taki Kobanililer'i ziyaret etti
Bize hayatımızın dersini verdiler