haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Topalak çorbası tarifi İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
2.3 milyon kişi şans bağımlısı
KORKUNÇ TABLO

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Polislerin karardan önceki veda konuşması
  • Polislerin karardan önceki veda konuşması
  • Yurt Atayün'ün ifadesinde skandal
  • Yahya Akın Hocaefendi'den sahur operasyonuna tepki
  • Polislerin nezarette son iftarı


YAZARLAR

  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAR'Erdoğan yüzde 50 çıtasının altında'
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKSelahattin Demirtaş olayı
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARZerrin Özer sosyal medya şövalyelerini affetmiyor
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇÜsküp'ten Ohrid'e
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANKayahan'a saygı albümü!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELElif'in yemek okulunda bayram
  • Erdoğan SÜZERErdoğan SÜZERÖnlem alınmazsa kriz konuttan gelecek
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRKBir kahkaha da benden
Yavuz BAYDAR'Erdoğan yüzde 50 çıtasının altında'

FOTO GALERİ

  • Google'ın hiç bilmediğiniz ilginç özellikleri
  • Böyle bir av planı görülmedi
  • Tarihe meydan okuyorlar dimdik ayaktalar
  • IŞİD'den yeni katliam görüntüleri
  • Bu ürünler kanser yapıyor
  • Timsah su aygırlarına yem oldu
  • Yavaşlayan iPhone'ları hızlandırın
  • Nezarathanede nöbetleşe uyudular
  • Yaz bitmeden bayilere uğrayın!
Google'ın ilginç özellikleri