SON DAKİKA
haberL haberR
0 facebook twitter googleplus
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi haberi
05 Eylül 2012 07:00

Topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası tarifi
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Gönder
Yazdır
A
A
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Yürekleri ağza getiren halay
  • Yürekleri ağza getiren halay
  • Taksim saldırısının yeni görüntüleri
  • Kız yurdunda korku dolu anlar
  • Taksim'de polise silahlı saldırı


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKEfkan Ala… Kem küm…
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞLobi edebiyatı yerine neden faizi kökten kaldırmıyorsunuz?
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARSesinde yanık kokusuyla uzaklaştı Demis
  • Gökhan BACIKGökhan BACIK359 sene sonra neden aynı sorunlarımız var?
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRAsıl ING reklamı çocuk istismarı Cengiz
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLSayılar ve gerçekler
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARGuguk Kuşu gişe başarısının çok ötesinde…
  • Tarık TOROSTarık TOROSDenge
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANBeğendim, sevdim, merak ettim!
  • Kemal ÇiçekKemal ÇiçekParis Barış Konferansı savaşı bitirmiş ama barış getirememişti
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELÇiçeklerle gelen sakinlik
  • Engin VERELEngin VERELEtkisiz futbolla gelen galibiyet
  • Esra KavurmacıEsra KavurmacıModa ve yaşam üzerine yazılar
  • Derya Ekinci ParlakDerya Ekinci ParlakGömleğin tarihçesini hiç merak ettiniz mi?
Nazlı ILICAKEfkan Ala… Kem küm…

FOTO GALERİ

  • Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıları uçurdu
  • Ağız kanseri
  • İzmir'de adalet nöbeti devam ediyor
  • 5 bin yıllık mumyada yeni gelişme
  • Ortadoğu’nun ilk fotoğrafları
  • Ünlü çocuk oyuncuların değişimi
  • Sarımsak tüketmek için 8 neden
  • Arda Turan ayakkabı fırlattı
  • Kadın girişimci ceset torbası üretiyor
Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıl