haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Topalak çorbası tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi haberi
05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Topalak çorbası tarifi
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Alınan sürpriz kararın ardından
Dolarda ani hareketlenme

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Yatarak motor süren yaşlı adam
  • Yatarak motor süren yaşlı adam
  • ABD'de Hayvanlara Akıl Almaz İşkence
  • 2. Abdülhamit'i hiç böyle görmediniz
  • Sel suları TIR'ı böyle yuttu


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKTürkiye, IŞİD ve iddialar
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRÖzcan ve RTÜK Başkanı haksız
  • Gültekin AVCIGültekin AVCITürkiye'nin 3 esareti
  • Adem Yavuz ARSLANAdem Yavuz ARSLANABD'li bakana 'Farkındayız, tedbir alacağız' diyen kimdi?
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLAklın galibiyeti
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAlanya Kızıl Kule'de caz günleri
  • Tarık TOROSTarık TOROSGeri dönüşüm kutusundakiler...
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANİbret olsun!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELHaftanın 5 günü mantı yenir mi?
Nazlı ILICAKTürkiye, IŞİD ve iddialar

FOTO GALERİ

  • Tohumların inanılmaz faydaları
  • Muhteşem Yüzyıl oyuncuları şimdi nerede?
  • İdamdan önceki son sözleri bakın ne oldu?
  • Televizyon frekansları değişiyor
  • Damada düğün işkencesi görenleri şaşkına çevirdi
  • İçişleri Bakanını uçaktan attılar
  • PKK Cizre'de 5 okula saldırdı
  • Oynadıkları roller gerçeğin önüne geçti
  • Tespihin insan sağlığına faydaları
Tohumların inanılmaz faydaları