haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi

Topalak çorbası tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Topalak çorbası tarifiİşte malzemeler ve hazırlanışı...
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Mardin'deki dehşet anları kameraya böyle yansıdı
  • Mardin'deki dehşet anları kameraya böyle yansıdı
  • İstanbul da tanker patladı
  • Köylüler neye uğradığını şaşırdı
  • Sunucuya kızan yönetmen bakın ne yaptı


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTTürkiye başkanını mı seçecek?
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKTaksim meydanı korkusu
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARAynı muhalefetle farklı Türkiye çıkmaz
  • Gökhan BACIKGökhan BACIK23 Nisan'da sormamız gereken soru: TBMM ne kadar güçlü?
  • Adem Yavuz ARSLANAdem Yavuz ARSLAN'Namuslu insan belge gösterir' ise...
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAVM'ler havalı ama dede yadigârı esnafı unutmayalım
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇGözler Merkez Bankası'nda
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANİyi ki Cem Yılmaz film için Çin'e gitmedi!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANGöle su gelinceye kadar...
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELBu mektup çocuklardan babalara
  • Erdoğan SÜZERErdoğan SÜZERZayıf ekonomiye geçiş programı!
Erhan BAŞYURTTürkiye başkanını mı seçecek?

FOTO GALERİ

  • İşte Apple'ın yeni bombası
  • Hipertansiyonu düşürmeye yardımcı besinler
  • Domuzun aslanla karşı karşıya geldiği an
  • Minareyi kışın yatırıp yazın kaldırıyorlar
  • Ünlü isimlerden 23 Nisan mesajları
  • Erken yaşta evliliği protesto
  • İstanbul'da yakıt yüklü tanker patladı
  • Kanserin en büyük habercisi: Cildiniz
  • İşte bakanların çocukluk fotoğrafları
İşte Apple'ın yeni bombası
Kapat