haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder

Topalak çorbası tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Topalak çorbası tarifi
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Erdoğan yeni başbakanı açıkladı
Muhalefetten sert tepki

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Kaçan balık büyük oldu
  • Kaçan balık büyük oldu
  • Köse'nin annesi: Casus kim ortaya çıkacak
  • Polisler adliyeye sevk edildi
  • Bonzai kullanan gencin görüntüsü


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKAKTroller'den Çankaya danışmanlarına
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞDeneyelim görelim!
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARAbdullah Gül'ün tercihi: 'Yedek kulübesi'
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKIŞİD'den sonra PKK silah bırakır mı?
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYaşamı ve geleceği savunmak için birleşiyorlar
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUUyuşturucu babalarının oyunu bozulmalı
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇFED tutanakları sonrasında...
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANUyuşturucu kullanan ünlü defolsun!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANYurtdışı borçlanmaya kolaylık
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELWarren Buffet'tan değerli tavsiyeler
  • Ali DEMİRELAli DEMİRELTevazu göstermek mi tevazu gösterisinde bulunmak mı?
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKTur Trabzonspor'un
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRKİki farklı hikâye hep olacak
Nazlı ILICAKAKTroller'den Çankaya danışmanlarına

FOTO GALERİ

  • İşte dünyanın enleri
  • Bu karavanın içi sizi çok şaşırtacak
  • Böyle kapışma görülmedi
  • Efkan Ala'dan tuhaf PKK heykeli açıklaması
  • Ersin Korkut'tan güldüren uyuşturucu savunması
  • Kur'an-ı Kerim'in büyüklüğünü kabul etti
  • Hayvanat bahçesinde dehşete düşüren görüntü
  • En çok kazandıran 25 meslek
  • Afyonkarahisar’da psikolojik hasta sayısında büyük artış
İşte dünyanın enleri