haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Topalak çorbası tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Topalak çorbası tarifi haberi
05 Eylül 2012 Çarşamba, 07:00
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Topalak çorbası tarifi
Malzemeler
6 kişilik

1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz, su

Hazırlanışı: Önce köftelerle başlayın. Orta boy cam bir kase içine ince bulguru alın. Üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle üzerini kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir tabağa alın. Sıra geldi çorbanın sosuna. Tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup bir iki dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynayan çorba harcının içine köfteleri ve haşlanmış nohutu salın.

Sumak ekşisini döküp, tuzunu ekleyin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Çorbanın kıvamı ne çok sulu ne de çok koyu olacak. Suyu kontrollü dökmek gerekiyor. Ayrıca köfteler dağılmadan pişirmeye dikkat edin. Aksi takdirde topalak çorbası yerine bulgur çorbası ikram edebilirsiniz. Güney mutfağında sevilen bir ekşili çorba fakat herkesin sevebileceği, damak tadına uygun güzel bir çorba. Eğer yarma tozu bulma imkanınız yoksa yerine ıslattığınız bulgur demlendikten sonra un ilave ederek yuvarlanabilir kıvama getirebilirsiniz. Mutfakta çareler bitmez.

Sarımsaklı köfte kebabı
8 kişilik

Malzemeler

2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 haşlanmış patates
700 gram yağlı kıyma

Yapılışı: Kıymayı tuz ve karabiberle tatlandırıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun köfteler yapın. Köftelerin içlerine kaşığın ya da çatalın tersini batırıp içini hafifçe açın. Pişerken içi de güzel pişin diye. Ve ızgarada iyice kızartın. 2 santimlik parçalara ayırın. Sarımsakları ezip haşlanmış patates ve çırpılmış yoğurtla karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.
 
ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Validebağ Korusu'yla ilgili flaş gelişme
KADİR TOPBAŞ AÇIKLADI

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

İnanılmaz kazadan sağ çıktı
  • İnanılmaz kazadan sağ çıktı
  • Güldür Güldür Şov'da sucuk satan işadamının İngilizce ile imtihanı
  • Ankara Ostim'de patlama
  • Cübbeli Ahmet Hoca'dan sert tepki


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKTürkiye’nin Suriye politikası
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZSeri katil Ermenek’teydi
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRBilirkişiliği meslek haline getirenler var
  • Gültekin AVCIGültekin AVCISahnedeki PKK planı
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLAlgıları değil olguları yönetmek
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAkşam Sefası’nın sırrını Eskişehir’de çözdüm
  • Tarık TOROSTarık TOROSKazığın hesabı
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇEnflasyonu niçin düşürmeliyiz?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANTeslim ol Deniz Seki!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELİnsanlık ölmemiş
  • Engin VERELEngin VERELBaşkanlara...
  • Seda ŞİMŞEKSeda ŞİMŞEK“Cumhur”unu arayan “cumhuriyet”
Nazlı ILICAKTürkiye’nin Suriye politikası

FOTO GALERİ

  • ABD'li bilimadamı o kareleri yayınladı
  • CHP'li Aylin Nazlıaka manken oldu
  • Maden faciasından iç yakan kareler
  • Peşmergeler Habur'dan böyle geçti
  • Peşmerge Kobani yolunda
  • Bakanlık, 'hileli' ürün satan 70 firmayı açıkladı
  • Karaman'da kömür ocağında göçük
  • Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı
  • Süleyman Demirel'i hiç böyle görmediniz
ABD'li bilimadamı o kareleri yayınl