haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

27 Ocak 2012 Cuma, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Tavuklu yufkalı pilav

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Tavuklu yufkalı pilav haberi
27 Ocak 2012 Cuma, 07:00
Elif Korkmazel birbirinden lezzetli tarifleri sizler için hazırladı.
Tavuklu yufkalı pilav
6 kişilik
Malzemeler

400 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su b ardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
 
Yapılışı:
Tavuk etinin üzerine 2 bardak su ekleyip 25 dakika pişirin. Suyunu süzün, tavuk etlerini didikleyip hazırlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve pirinci koyup kavurun. Küp şeklinde doğranmış havucu ve bezelyeleri de ekleyip üzerine tavuk suyunu koyun. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Fırın tepsisinin içine yufkaları yerleştirip üzerine az pişen tavuklu pilavı koyun. Kenarları sakmış olan yufkaları üzerine kapatın. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp üzerine sürün. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.

Nerede kalmıştık...

Dünkü yazımda vücut saatimizin sabahtan akşam saatlerine kadar nasıl çalıştığını sizlerle paylaşmıştım. Bugün "Acaba vücudumuzda gece neler oluyor?" diye soranlar için yazının devamını getiriyorum...

19:00: Kan basıncı ve nabız tembelleşir. Bu nedenle, kan basıncını düşüren ilaçlara dikkat etmek gerekir, tehlikeli olabilir. Antidepresanların etkisi de bu saatlerde daha fazla olur.

20:00: Karaciğerdeki yağ basıncı düşer ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akar. Alerjisi olanlar ve astımı olanlar ilaçlarını bu saatlerde almalı. Antibiyotikler küçük dozda alınsa bile etkileri en üst düzeyde olur.

21:00: Sindirim organlarının günlük görevi sona erer. İşte bu yüzden akşam yemeğini erken saatlerde yemek gerekir. Yenilen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır, ki bu çok tehlikelidir. Kalan yemekler, bağırsak sahasındaki mukozaya hücum eder.

22:00: Vücudun polisi akyuvarlar aktif hale gelir. Sigara içenler dikkat! Bu saatten sonra vücut nikotin gibi zehirli maddeleri çok zor atar.

23:00: Organizma, gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılanmasını durdurur. Sakinleşip rahatlama vaktidir.

24:00: Uyurken deri hücreleri durmadan çalışır, gündüz saatlerine göre daha sık bölünür. İşte tam da bu yüzden gece cildimizi temizleyip yatmalıyız. Sürülen kremler daha çok işe yarar.

01:00: Verim iyice alt düzeydedir. Bu saate çalışanlar hata yapabilir. Araba kullanmaktan kaçınmak gerekir. Dikkat oldukça azalmıştır. Vücut kendini uyumaya programlamıştır.

02:00: Özellikle bu saatte araba kullanmaktan kaçınmak gereklidir. Çünkü görme iyice zayıflamıştır, tepkiler yavaşlamıştır. Bu saatte kazalar çok fazla olur. Aman dikkat!

03:00: Bedenin ve ruhun en karanlık safhasıdır. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapar. Çocuklar ve hamilelerin gece sütü içmeleri için uygun bir saattir. Çünkü büyüme ve gelişme saatidir.

04:00 Stres hormonundan enerji kazanılır. Kan basıncı oldukça yükselir, damarlar gerilir. Doğum yapma olasılığı, kalp krizi geçirme riski de çok olur.

05:00 Stres hormonu bizi faaliyete geçirir ve gündüz değerinin tam altı katına çıkar. Vücudumuz harekete geçer, kaybolan enerji yeniden geri gelir. Gelmelidir de çünkü yeni bir gün başlar.

Hatırlıyorum da Star'da tv programı yaparken sabah 04:30'da kalkıp hazırlanırdım, saat 08:00'deki programda çok enerjik olurdum. Canlı yayın hep çok güzel geçerdi. Sabah uçağına da yetişmeyi severim çünkü yine saat 05:00'te inanılmaz enerji dolu olurum. Demek ki köyde yaşasaydım hayvanların yemlerini vermekten ve sabah ezanında uyanıp kahvaltı hazırlamaktan büyük keyif alırdım. Bir de kahvaltıda mis gibi kaymak, bal ve tereyağı olursa... Ay bir de kızarmış ekmek. Düşüncesi bile heyecanlandırdı beni.

Evet bu vücut saatleri konusu burada sona eriyor. Kimler bu saate uyar bilemem ama gerçekten bazı konular var ki altı çizilmeli. Gece araba kullanmamak ve yemek yememek gibi konular önemli bence.

Eskiden güneş batınca uyunur, güneş doğarken de uyanılırmış. "Şimdi bu çalışma temposunda, bu saatlere kim uyabilir ki?" dediğiniz duyar gibiyim. Evet ama az da olsa uyabiliriz sanırım. Size veda etme saati de geldi sanırım.

Afiyet bal şeker olsun
    
Elmalı kereviz salatası
4 kişilik
Malzemeler
1 adet yeşil elma
2 adet kereviz
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber
5-6 adet tuzlu kraker

Yapılışı:
Kerevizleri çok iyi soyup yıkayın ve ince elma dilimleri şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyu sıkıp bir kabın içine alın. Elmayı da yıkayın ve kabuklarıyla beraber ince ince dilimleyip kerevizlerin üzerine alın. Göbek salatayı yaprak yaprak ayırıp yıkayın. İyice kurulayıp elinizle iri parçalara bölün. Salatayı da kereviz ve elmanın üzerine koyun, zeytinyağı, tuz, karabiber ve hardalı gezdirip iyice karıştırın. Servis kaplarına alıp üzerine tuzlu krakerle süsleyip ikram edin. İsterseniz kerevizleri 5 dakika kadar buharda haşlayabilirsiniz. Ama çiğ olarak oldukça lezzetlidir.

Kremalı domat
6 kişilik
Hamuru için

2 adet yumurta
20 gram yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
3,5 -4 su bardağı un
Sosu için
200 gram bitter çikolata
200 gram çiğ krema
Kızartmak için sıvı yağı

Yapılışı:
Yaş mayayı bir kabın içine alın, üzerine ılık sütü koyun. 10 dakika kadar bekleyip üzerine yumurta, şeker, tuz, zeytinyağı ilave edip karıştırın. Bu karışımın üzerine unu ve suyu yavaşça ekleyip bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirip elinizle parçalar koparın. Halka şeklini verin ve çok kızgın olmayan bir yağın içine atıp iki yüzünü de kızartın. Bitter çikolatayı ısıtılmış çiğ kremanın içinde eritin ve sos kıvamına getirin. Domatlerin üzerine bu sosu dökün, üzerine istenirse pudra şekeri serpip servis yapın.

Mantarlı sebze güveci
6 kişilik
Malzemeler
250 gram mantar
5 adet sivri biber
5 diş sarımsak
2 adet kabak
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 adet defneyaprağı
1 adet kereviz
150 gram brokoli
1 çay bardağı zeytinyağı 
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp hemen süzdürün ve üzerindeki kabukları sıyırıp temizleyin. İrice doğrayıp bir kabın içine alın. Üzerine sarımsakları ve sivri biberi irice doğrayın. Havuç ve kabakları yıkayıp soymadan küp şeklinde doğrayın. Kerevizin kenarlarını alın, doğrayıp yıkayın. Soğanı da irice doğrayın ve tüm sebzeleri bir kabın içine alıp karıştırın. Üzerine baharatları ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Güveç kabına aktarın. Salçanın üzerine 1 su bardağı su koyup karıştırın ve güvece koyduğunuz sebzelerin üzerine dökün. Defneyapraklarını aralara sıkıştırın. Üzerine yağlı kağıt kapatıp 190 derecede 30 dakika pişirin. Daha sonra üzerini açın 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz içine tavuk eti ya da kırmızı et koyup da aynı şekilde pişirebilirsiniz.

Ayvalı kakaolu şekerler
8 kişilik
Malzemeler
1 adet ayva
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın
150 gram bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema
5 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Ayvayı rendeleyip üzerine şekeri sepin ve bir tencerede karamelleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kabın içinde çiğ kremayı ısıtın ve içine bitter çikolatayı koyup eritin. Bu karışımı da soğumaya bırakın. 4 saat kadar soğuk bir yerde bekletince bir miktar katılaşan çikolatalı karışıma ayvalı karışımımdan 2 kaşık kadar ekleyin. Bu karışımdan küçük toplar yapıp kakaonun içinde yuvarlayın. Servis tabaklarına dizin, 1 saat buzdolabında bekletin. Çayın ve kahvenin yanında ikram edilir.
Etiketler : elif korkmazel
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Geçiş yapacakların 200'ü ağır silahlı
TÜRKİYE'DEN KOBANİYE...

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Rusya'da inanılmaz kedi kurtarma operasyonu
  • Rusya'da inanılmaz kedi kurtarma operasyonu
  • İşte IŞİD'in eline geçen ABD silahları
  • Maçın ortasıda akıl almaz ölüm
  • Şişirilmiş piliçler dünyayı şoke etti


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTKobani’nin faturası ağır olabilir!
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKBöcek iddianamesi hazır!!!
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZT.C. vatandaşı oldukları ve olamadıkları için kahredenler
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRGalatasaray’da kaçan fırsat
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIAKP’nin yeni sopası
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLTasfiye* değil tesviye**
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARÜnlü kadınlara meraklıların çoğu tokatçı
  • Tarık TOROSTarık TOROSSüreci okuma kılavuzu…
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇKorku endeksi korkutmuştu, sakinleştik…
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANEkranlarda bir ilk yaşandı!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELÇiçeklerle gelen sakinlik
  • Cüneyt TANMANCüneyt TANMANBu gidiş nereye?
  • Seda ŞİMŞEKSeda ŞİMŞEKTSK sınır dışına çıkacak mı?
Erhan BAŞYURTKobani’nin faturası ağır olabilir!

FOTO GALERİ

  • İşte Türkiye'de boşanmaların sebebi
  • Ölümle ilgili çok ilginç ve çok gizemli bilgiler
  • Diyarbakır'a giden polisler isyan etti
  • Avının hamile olduğunun öğrenince bakın ne yaptı?
  • Ad kavmi neden ve nasıl helak edildi?
  • Kar yağışı etkisi altına aldı
  • Türkiye'de durum bu kadar vahim
  • Kurutmalık bamyanın kilosu 70 liradan satılıyor
  • Bu meyve fazla kiloların düşmanı
Boşanmaların nedeni