SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Şekersiz kabak tatlısı tarifi

Şekersiz kabak tatlısı tarifi

15.03.2014 07:06
Şekersiz kabak tatlısı tarifi
İşte Şekersiz kabak tatlısı tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Şekersiz kabak tatlısı

6 kişilik Malzemeler

700 gram bal kabağı

2 adet karanfil

1 adet kabuk tarçın

1 adet limon suyu

1 çay bardağı ceviz içi

1 çay bardağı üzüm

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı bal

Yapılışı: Öncelikle kabakları irice doğrayıp tencereye alın, çok az su ilave ederek ocak üzerine koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Kabak pişirirken aslında hiç su konmaz, kendi suyunu şekerle verir zaten. Ama şeker koymadığımız için az su koymak daha iyi olacaktır. Kabaklar yumuşayınca üzerine tereyağını ve balı ekleyip tatlandırın. Tereyağını koyma sebebi de parlak olması ve hoş bir lezzet vermesi. Üzümü ve cevizi ilave edip servis tabağına aktarın ve soğuk servis yapın.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
YAZARLAR
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5965 17:42
EUR 2,8675 17:42
BIST 80780 17:55
ALTIN 100,702 17:44