SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Sebzeli hindi haşlama tarifi
18.09.2012 07:00

Sebzeli hindi haşlama tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Sebzeli hindi haşlama tarifi
Sebzeli hindi haşlama
4 Kişilik

Malzemeler

3 adet hindi göğsü
4adet küçük havuç
4 adet patates
1 adet soğan
2 adet kırmızıbiber
1 adet kabak
2 adet yeşil dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı su
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Yapılışı: Hindi göğüs etlerini tüm olarak tencereye koyun. Üzerine bütün olarak havuç ve patatesleri de koyun. Küçük havuç bulamazsınız büyük boy havucu irice doğrayın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan, halka halka doğranmış dolmalık biber ve kabakları da tencereye ilave edin. Zeytinyağı, su ve baharatları da ekleyip pişirin. Sebzeli hindiyi pişirirken düdüklü tencere kullanıyorsanız 10-15 dakika, normal tencere kullanıyorsanız 30 dakika pişirmelisiniz.

Yumurtalı taze fasulye
2 kişilik

Malzemeler

300 gram taze fasulye
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı: Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvıyağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve buraya yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alın. Yumurtalı taze fasulyeyi, isteğe göre sabah kahvaltıda da ikram edebilirsiniz.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,6075 12:07
EUR 2,863 12:08
BIST 85543 11:55
ALTIN 100,946 12:09