SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Pastane poğaçası tarifi

Pastane poğaçası tarifi

24.08.2012 07:00
Pastane poğaçası tarifi
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Pastane poğaçası
6 kişilik

Malzemeler

5 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
200 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı susam

İçi için: İstenilen herhangi bir iç malzeme

Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, tereyağı, mahlep, kalan unu ile birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamuru 2 beze yapın. Hamurları unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar kesin. İç malzemeyi istediğiniz gibi koyup yarım ay şeklinde kapatıp fırın tepsisine dizin. Bu şekilde 20 dakikada tepside mayası gelinceye kadar bekletin. Sonra üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu sürüp 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca biraz ılıtıp servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5165 17:44
EUR 2,8165 17:44
BIST 83947 17:53
ALTIN 97,878 17:45