SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Kızarmış kadayıf dolması tarifi
15.08.2012 07:00

Kızarmış kadayıf dolması tarifi

İşte malzemeleri ve hazırlanışı…
Kızarmış kadayıf dolması tarifi
Kızarmış kadayıf dolması  

6 kişilik 

Malzemeler  

700 gram kadayıf 
1,5 su bardağı ceviz  
3 yumurta  
Şerbeti için  
3 su bardağı şeker 
2 su bardağı su  
Yarım limon suyu  

Yapılışı: Erzurum yörende ramazanlarda ve bayramlarda sıkça yapılır ve dondurucuda bekletilip her zaman pişirmeye hazır halde olur. Öncelikle şerbetini hazırlamak için bir tencerede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle ovalayarak açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sarmaya başlayın. Sıkı sıkı sarıp çırpılmış yumurtaya bulayarak fazla yumurtasını sıyırın ve kızgın yağa atıp nar gibi kızarınca alıp hazırladığınız şerbetin içine atın. 5 dakika şerbetini çeksin ve servis tabağına dizin. Çıtır ve çok lezzetli bu tatlıyı hazırlayıp dondurup daha sonra da kızartabilirsiniz. Afiyet olun.

ELİF KORKMAZEL – BUGÜN GAZETESİ

 
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5965 13:09
EUR 2,8585 13:09
BIST 85804 17:55
ALTIN 100,65 13:13