haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

08 Kasım 2012 Perşembe, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Kavun dolması tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Kavun dolması tarifi haberi
08 Kasım 2012 Perşembe, 07:00
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Kavun dolması tarifi
Kavun dolması
4 kişilik

Malzemeler

1 adet küçük boy kavun
300 gramorta yağlı kıyma (yarı yarıya çekilmiş kuzu ve dana kıyması karışımı) 
1 çay bardağı pirinç 
1 adet soğan (kıyılmış) 
1 çorba kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı 
Kavrulmuş Datça bademi
Çamfıstığı 
Kuş üzümü 
Birkaç dal taze biberiye
Birkaç dal taze nane
Birkaç dal maydanoz
Birkaç dal dereotu
Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı: Küçük boy bir kavunun tepesini şapka şeklinde kesin. Kavunun çekirdeklerini bir kaşık yardımı ile temizleyin ve olgun kısımlarını özenle çıkartın. Kavunun çekirdeği ile birlikte çıkardığınız içi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyip ısıtın.Kıyılmış soğanı yumuşayıncaya kadar kavurduktan sonra kıymayı ilave edin.Ardından pirinç, çamfıstığı, kuşüzümü ve Datça bademini ekleyin. Birkaç dakika kadar kavurup biberiye dışındaki tümkıyılmış yeşillikleri ve baharatını ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. En son kıyılmış biberiyeyi ekleyin.Karışımı ocaktan alın. Ilınınca kavunun içine doldurun. Önceden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kavunun sosu için önceden çıkarmış olduğunuz kavunun içini bir sos tenceresinde tereyağı ile birlikte eritin. Birkaç dal kıyılmışmaydanozu ve yarımçay bardağı suyu ilave edin.Kıvamı hafif koyulaşınca birkaç dal kıyılmış taze naneyi ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın. Kavunu fırından alıp servis tabağına aktarın. Sosunu döküp hemen servis yapın.

Çikolatalı kek
10-12 kişilik

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı 
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu 
160 gr bitter çikolata

Yapılışı: Yumurtaları ve şekerimikserde köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, suyu ve zeytinyağı karışımını ilave edin. Düşük devirde birkaç dakika çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı da yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarakmalzemeyi iyice karıştırın. En son çikolataları benmari usulü eritin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu aktarın. Eritilmiş çikolatayı sicimgibi kek harcının üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca veya soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Türkiye gündemine bomba gibi düştü
UZUN YILLAR KONUŞULACAK

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Gözaltına alınan polisler adliyeye sevk edildi
  • Gözaltına alınan polisler adliyeye sevk edildi
  • Kurtulmuş Meclis'te protesto edildi
  • Polislere yeni operasyon
  • Hırsızdan korksak polis olmazdık!


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAK25 Aralık darbe miydi?
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞHavada bulut, 25 Aralık'ı unut!
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRPsikopatın pençesinden kurtulmak (*)
  • Gültekin AVCIGültekin AVCITevhid-i Selam gerçekleri-5
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLTespitler ve yorumlar
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAvrupa Konseyi yeni başkan seçti haberiniz var mı?
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇ62.Hükümet programında ekonomi hedefleri ve sorular
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANEkranda yeni dönem!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELVanilya hakkında bilmediklerimiz
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRK"Şahin" Akdoğan'ın yaptığına bakın!
Nazlı ILICAK25 Aralık darbe miydi?

FOTO GALERİ

  • Harika faydalarını duyunca şaşıracaksınız
  • Buraya insanların girmesi yasak
  • Yıllar sonra şoke eden fotoğraf
  • Köylüleri dehşete düşüren görüntü
  • Ünlü oyuncular şimdi ne yapıyor?
  • Yatırım için altın kurallar
  • Türkiye ve dünyadan ilginç haberler
  • Tüketmeniz için 10 kritik sebep
  • Bu çocuğun 20 yıl sonraki hali şaşırttı
Kokusu bile şifa