SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Karnıyarık tarifi
21.04.2013 07:00

Karnıyarık tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı.
Karnıyarık tarifi
Karnıyarık
4 kişilik

Malzemeler
4 patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 kırmızıbiber
2 sivribiber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın, fırında 15 dakika kızartın. Bu arada kıyma ve soğanı tereyağıyla kavurun. Üzerine sırasıyla sarımsak, uzun uzun doğranmış sivri biber ile kırmızıbiberi, rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Baharatı ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizin. Üzerine bir miktar su koyup 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Çilekli tart
6 kişilik

Malzemeler
2,5 su bardağı un
150 gram un
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı

İçi için
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı frambuaz
1 çay bardağı böğürtlen
300 gram çilek
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Çilekleri irice doğrayın. Üzerine şeker, tarçın, nişasta, ceviz ve frambuaz ekleyip harmanlayın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Bu hamuru isterseniz ikiye bölün. Bir tanesini açıp tart kalıbının içine döşeyin. Çilekli frambuazlı iç harcı üzerine yerleştirin. Kalan diğer hamuru isterseniz şerit şeklinde isterseniz açıp bütün halde harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarına şekil verin. Üzerine delikler açıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5944 18:17
EUR 2,8606 18:17
BIST 85804 17:55
ALTIN 100,65 13:13