SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Karamelli portakal tatlısı

Karamelli portakal tatlısı

23.10.2010 02:00
Karamelli portakal tatlısı
Mutfağınıza renk katacak sağlıklı ve pratik yemek tarifleri İkbal Gürpınar'dan geliyor.
MALZEMELER

Portakallı karamel sos için

2 bardak şeker
2 adet portakalın suyu
Kreması için:
4 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 portakalın kabuğunun rendesi
10 adet kızarmış tost ekmeği

YAPILIŞI

Toz şeker hafifçe karamelize edilir, portakal suları eklenerek bir şurup elde edilir. Tost ekmekleri bu şurup ile ıslatılır. Diğer yandan krema malzemeleri çırpılarak pişirilir. Şurup ile ıslatılmış olan ekmeklerin üzerine muhallebi kıvamındaki kremamız dökülerek buzdolabında soğutulur. Portakal dilimleri ile süslenerek servis edilir.
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,7055 11:12
EUR 2,8885 11:10
BIST 82166 10:59
ALTIN 103,411 17:45