haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Gönder
Yazdır
A
A
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi haberi

Hamsili çorba tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba tarifi
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Hidayet Karaca: 'Yeni Türkiye' dizilerden korkuyor
  • Hidayet Karaca: 'Yeni Türkiye' dizilerden korkuyor
  • Ekrem Dumanlı: Yezidlere boyun eğmek yok
  • Samanyolu çalışanlarından medya darbesi protestosu
  • İpek Medya Grubu'ndan cevap


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKTahşiye operasyonu dökülüyor
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRKısa yol gazeteciliği
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIİlk sivil darbe
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLAlgılar-tavırlar
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARKolunu sallasan darbeciye çarpıyor, ne yapacağız?
  • Tarık TOROSTarık TOROSBye bye Cim Bom
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCAN‘Galatasaray kaçta durur’ merakı!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELHanımların korkulu rüyası!
  • Seda ŞİMŞEKSeda ŞİMŞEKİktidarlardan kendisini özgürleştirmesini bekleyen medya!
Nazlı ILICAKTahşiye operasyonu dökülüyor

FOTO GALERİ

  • AKP'lileri çıldırtan 17-25 Aralık eylemi
  • Demokrasi nöbeti sürüyor
  • Dilipak'dan şok iddia: AK Parti bir proje partisidir
  • 17 Aralık protestocuları gözaltına alındı
  • Sosyal medyayı sallayan mesajlar
  • Ahmet Şahin: Helalse hesabı haramsa azabı var
  • iPhone telefonların gizli sırları
  • 17 ve 25 Aralık sürecinde neler oldu?
  • Türkiye 2014'te en çok bu kişileri aradı!
AKP'lileri çıldırtan 17-25 Aralık e