haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Hamsili çorba tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi haberi
23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba tarifi
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Meclis gündemine taşınacak
KONUTA TEŞVİK

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Musul konsolosluk personeli Ankara'da
  • Musul konsolosluk personeli Ankara'da
  • Şaka yapayım derken dolandırıldı
  • Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV Çalar Saat programı canlı yayında ağladı
  • İstanbul'da şok IŞİD görüntüleri


YAZARLAR

  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAROmuzlardan yük gitti, şimdi gerçekçi olma zamanı
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRMahkeme kararıyla sansüre övgü!
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIOperasyon yok
  • Adem Yavuz ARSLANAdem Yavuz ARSLANBM'de ne olacak, Ziraat New York'ta ne oluyor?
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLAREngelsiz Müze diğer belediyelere kapak oldu
  • Tarık TOROSTarık TOROSBir lafa çok takıldım
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUİklim Zirvesi'nde Erdoğan plan açıklarsa sürpriz olur
  • Engin VERELEngin VERELFutbol nerede?
Yavuz BAYDAROmuzlardan yük gitti, şimdi gerçekçi olma zamanı

FOTO GALERİ

  • 'Nasıl yani' dedirtecek fotoğraf kareleri sizi çok güldürecek
  • Ölüme gider gibi okula gidiyorlar
  • Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın kızının nikah törenine katıldı
  • Nüfusu hızla eriyen şehirler
  • İnstagram ünlülerinin ilginç paylaşımları
  • Türk rehinelerin ilk görüntüleri
  • Geçmişten günümüze Dünya haritası
  • iOS 8'in gizli özellikleri
  • Bu kareden sonra görecekleriniz şok edecek
'Nasıl yani' dedirtecek fotoğraf ka