haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi

Hamsili çorba tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba tarifi İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Emniyet Müdürü Yurt Atayün'den bomba iddia
BİZZAT BİLGİLENDİRDİM

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Yurt Atayün'ün ifadesinde skandal
  • Yurt Atayün'ün ifadesinde skandal
  • Yahya Akın Hocaefendi'den sahur operasyonuna tepki
  • Polislerin nezarette son iftarı
  • Hacer Ana'dan yürek burkan çağrı


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTBu kadar hukuk ihlalini 5 güne nasıl sığdırdınız?
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKBayram gibi değil
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRKHer şey bir yana...
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞBu üslup sadece 'Siyasetçi işte' diye geçiştirilemez!
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARANAP'laşan, DYP'leşen AKP
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRİngilizler, sahtekarlık, IELTS, YDS ve ÖSYM
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYüksek Hızlı Tren'den hızlı minibüsçüye...
  • Tarık TOROSTarık TOROSBir tutam kozmik analiz
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUTatilciler 10 Ağustos krizine girdi
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELBugün bayram...
Erhan BAŞYURTBu kadar hukuk ihlalini 5 güne nasıl sığdırdınız?

FOTO GALERİ

  • Bu ürünler kanser yapıyor
  • Timsah su aygırlarına yem oldu
  • Yavaşlayan iPhone'ları hızlandırın
  • Nezarathanede nöbetleşe uyudular
  • Yaz bitmeden bayilere uğrayın!
  • Kahvaltıda bunları sakın yemeyin!
  • Leoparın domuzla inanılmaz kavgası
  • Vahşi yılanların gücü dehşete düşürdü
  • Cilde iyi gelen 10 yiyecek
Bu ürünler kanser yapıyor