SON DAKİKA
haberL haberR
0 facebook twitter googleplus
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi haberi
23 Aralık 2012 07:00

Hamsili çorba tarifi

Hamsili çorba tarifi
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Gönder
Yazdır
A
A
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Yürekleri ağza getiren halay
  • Yürekleri ağza getiren halay
  • Taksim saldırısının yeni görüntüleri
  • Kız yurdunda korku dolu anlar
  • Taksim'de polise silahlı saldırı


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKGelişmiş ülkeler ve başkanlık sistemi
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZMış gibi düzenine son verin
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRArda’nın sarı kartı haklı
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARJulio Iglesias fanatiklerine müjde… Geliyor
  • Tarık TOROSTarık TOROSTeklif
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANOzan Güven’e ne yazsam boş!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELGöbek yağları yiyerek erir mi?
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKİyiye gidiş
Nazlı ILICAKGelişmiş ülkeler ve başkanlık sistemi

FOTO GALERİ

  • Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıları uçurdu
  • Ağız kanseri
  • İzmir'de adalet nöbeti devam ediyor
  • 5 bin yıllık mumyada yeni gelişme
  • Ortadoğu’nun ilk fotoğrafları
  • Ünlü çocuk oyuncuların değişimi
  • Sarımsak tüketmek için 8 neden
  • Arda Turan ayakkabı fırlattı
  • Kadın girişimci ceset torbası üretiyor
Şiddetli lodos ağaçları söktü çatıl