haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Hamsili çorba tarifi

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi haberi
23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba tarifi
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Askeri operasyona Türkiye katılacak
IŞİD İÇİN ‘BATAKLIK’ DEDİ

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

İstanbul'da fırtına iskeleyi yerle bir etti
  • İstanbul'da fırtına iskeleyi yerle bir etti
  • Leoparın sinsi timsah avı görenleri hayrete düşürüyor
  • Dev anakonda nehirde bir anda ortaya çıktı
  • Komutandan Gültan Kışanak'a tokat gibi cevap


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKKavakçı ve madalyonun diğer yüzü
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAR'Tampon bölge'yi kim, nasıl koruyacak?
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKAmerika izlenimleri
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARBatırdınız hep beraber çıkaralım
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇEmtialar potpurisi
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANAfyonkarahisarlı Ömer Kalafat!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANTaşeronlaşmaya ‘kısmi’ ayar
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELHastalıklara son verebilir miyiz?
  • Erdoğan SÜZERErdoğan SÜZERAf, 2015’in vergi ve zamlarını erteletebilir mi?
Nazlı ILICAKKavakçı ve madalyonun diğer yüzü

FOTO GALERİ

  • Bu insanları vücutlarından çıkanlar sizleri şoke edecek
  • İstanbul'da fırtına iskeleyi çökertti
  • İşte kanseri yenen o ünlüler
  • Türkiye ve dünyadan ilginç haberler
  • Yurtta kalan kız öğrencilerden protesto
  • Bahar yorgunluğunu yok eden besinler
  • Sabah namazının bilmediğiniz faydaları
  • Mehmetçik herkesi ağlattı
  • Türkiye'den ilginç haberler
Bu insanları vücutlarından çıkanlar