haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

23 Aralık 2012 Pazar, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsili çorba tarifi

Hamsili çorba tarifi

İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Hamsili çorba tarifi
Hamsili çorba
8 kişilik

Malzemeler
500 gr. ayıklanmış hamsi
2 çorba k. un
1 soğan
2 diş sarımsak
3 domates
2 yaprak defne
1 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Su, tuz

Yapılışı: Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30 a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağını, sıvıyağını alıyoruz. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı, defneyaprağını ekleyip iki üç dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma teli ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden de sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dahil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak beş dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz. Çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defneyaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tad ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz

Bademli kek
8 kişilik

Malzemeler
3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Yapılışı: Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin. Afiyet olsun.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
PKK'dan askeri time hain pusu
VAN'DAN ACI HABER

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

İzmir'de polislere yönelik operasyon
  • İzmir'de polislere yönelik operasyon
  • 'İzmir'e uyuşturucu girmesin diye yollarda yattım'
  • Arınç o polisleri böyle savunmuştu
  • Hocaefendi'nin yeni sohbeti yayınlandı


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKFerguson olayları ve Gezi
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAR'Gidin işinize ya' demokrasisi
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKİsim koyma meselesi
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARMüziğin ustalarından güzel albümler geldi
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇPiyasalar rahatladı ama...
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANAjda'nın kara şövalyesi!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANBorçlanmanın kapsamı genişliyor
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELSıcak havalarda doğru besleniyor muyuz?
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKTur için umutluyum
  • Erdoğan SÜZERErdoğan SÜZEREkonomi 'tembel öğrenci' sendromu yaşıyor!
  • Gülay GÖKTÜRKGülay GÖKTÜRK"CHP nasıl kurtulur?"
Nazlı ILICAKFerguson olayları ve Gezi

FOTO GALERİ

  • Muhteşem faydalarına inanamayacaksınız
  • Ekranların unutulmaz dizileri
  • İşte İsrail'i titreten ordu
  • Boğaya saldırdı hayatının hatasını yaptı
  • Diyarbakır'da heykel gerginliği
  • PKK'nın yeni silahları tartışma konusu oldu
  • Bodrum’da korkutan yangın
  • Yemek yeme krizi anında bunları yapın
  • Şişli'de dehşete düşüren görüntü
Sağlık deposu