SON DAKİKA
haberL haberR
0 facebook twitter googleplus
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsi tava haberi
03 Kasım 2012 07:00

Hamsi tava

Hamsi tava
Elif Korkmazel'den birbirinden lezzetli tarifler...
8 kişilik
Malzemeler


1 kilo ayıklanmış hamsi
4 çorba kaşığı sıvıyağı
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber

Yapılışı: Hamsileri güzelce yıkayıp süzün. Unu ve mısır ununu bir kap içinde karıştırın. İçine tuz, karabiber ekleyin bu karışıma hamsiler batırıp bulayın. Bir tavaya kuyruklarını bir getirecek şekilde dizin. Sonra tam kuyrukların ortasına yağı döküp iki yüzünü de 5 dakika kadar pişirip servis tabağına alın.

Yumurtalı kahvaltılık fasulye
4 kişilik
Malzemeler


500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram beyaz peynir

Yapılışı: Taze fasulyeleri buharda 10 dakika pişirin. Ya da haşlayın. Tereyağında kavurun. Üzerine önce rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın, ardından çırpılmış yumurtaları katın ve karıştırarak pişirin. Son olarak baharatlar ve rendelenmiş peynir ilave edin. Kahvaltıda çok doyurucu ve sağlıklı bir yemek oluyor.

Peynirli domates çorbası
6 kişilik
Malzemeler


1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 adet domates
6 su bardağı tuz
100 gram kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Tencerenin içine tereyağını ve rendelenmiş domatesi ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Daha sonra salça, un ve suyu ekleyip karıştırın. Koyuşlaşıncaya kadar pişirin ve servis tabaklarına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip servis yapın. Afiyet olsun

Fındıklı çikolatalı pasta
Keki için
3 yumurta


1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için: 1 su bardağı süt,1 çorba kaşığı kakao, 4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya davam edin. Kakaolu kek karışımını haline gelince yağlanmış ve un serpilmiş kalıbın içine dökün. 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekin üzerine kakao karıştırılmış 1 su bardağı süt döküp çekmesiniz bekleyin. Kalıbı ters çevirip servis tabağına aktarın. Fındık serpip ikram edin.


Yemek Tarifi

03 Kasım 2012 Cumartesi, 07:00
Gönder
Yazdır
A
A
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Taksim'de polise silahlı saldırı
  • Taksim'de polise silahlı saldırı
  • Obama sözünü kesen kişiye öyle bir tepki verdi ki
  • Burhan Kuzu'dan Altan Tan'a şok sözler
  • Polis annesinden göz yaşartan sözler


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKGelişmiş ülkeler ve başkanlık sistemi
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZMış gibi düzenine son verin
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRArda’nın sarı kartı haklı
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARJulio Iglesias fanatiklerine müjde… Geliyor
  • Tarık TOROSTarık TOROSTeklif
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANOzan Güven’e ne yazsam boş!
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELGöbek yağları yiyerek erir mi?
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKİyiye gidiş
Nazlı ILICAKGelişmiş ülkeler ve başkanlık sistemi

FOTO GALERİ

  • Ağız kanseri
  • İzmir'de adalet nöbeti devam ediyor
  • 5 bin yıllık mumyada yeni gelişme
  • Ortadoğu’nun ilk fotoğrafları
  • Ünlü çocuk oyuncuların değişimi
  • Sarımsak tüketmek için 8 neden
  • Arda Turan ayakkabı fırlattı
  • Kadın girişimci ceset torbası üretiyor
  • Kosova'da eylemlere devam kararı
En tehlikeli 8 kanserden birisi