haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

03 Kasım 2012 Cumartesi, 07:00
Gönder
Yazdır
A
A
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Hamsi tava haberi

Hamsi tava

Elif Korkmazel'den birbirinden lezzetli tarifler...
Hamsi tava
8 kişilik
Malzemeler


1 kilo ayıklanmış hamsi
4 çorba kaşığı sıvıyağı
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber

Yapılışı: Hamsileri güzelce yıkayıp süzün. Unu ve mısır ununu bir kap içinde karıştırın. İçine tuz, karabiber ekleyin bu karışıma hamsiler batırıp bulayın. Bir tavaya kuyruklarını bir getirecek şekilde dizin. Sonra tam kuyrukların ortasına yağı döküp iki yüzünü de 5 dakika kadar pişirip servis tabağına alın.

Yumurtalı kahvaltılık fasulye
4 kişilik
Malzemeler


500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram beyaz peynir

Yapılışı: Taze fasulyeleri buharda 10 dakika pişirin. Ya da haşlayın. Tereyağında kavurun. Üzerine önce rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın, ardından çırpılmış yumurtaları katın ve karıştırarak pişirin. Son olarak baharatlar ve rendelenmiş peynir ilave edin. Kahvaltıda çok doyurucu ve sağlıklı bir yemek oluyor.

Peynirli domates çorbası
6 kişilik
Malzemeler


1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 adet domates
6 su bardağı tuz
100 gram kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Tencerenin içine tereyağını ve rendelenmiş domatesi ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Daha sonra salça, un ve suyu ekleyip karıştırın. Koyuşlaşıncaya kadar pişirin ve servis tabaklarına aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip servis yapın. Afiyet olsun

Fındıklı çikolatalı pasta
Keki için
3 yumurta


1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için: 1 su bardağı süt,1 çorba kaşığı kakao, 4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı: Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya davam edin. Kakaolu kek karışımını haline gelince yağlanmış ve un serpilmiş kalıbın içine dökün. 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekin üzerine kakao karıştırılmış 1 su bardağı süt döküp çekmesiniz bekleyin. Kalıbı ters çevirip servis tabağına aktarın. Fındık serpip ikram edin.


Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Ekrem Dumanlı BUGÜN TV'de konuştu
  • Ekrem Dumanlı BUGÜN TV'de konuştu
  • Taha Akyol, Erdoğan'ın üst akıl söylemini çürüttü
  • Nuh Gönültaş ilk kez konuştu
  • 'Yeni Türkiye' dizilerden korkuyor


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTCemaat’i terörle suçlayıp El Kaide’ye sahip çıkmak!
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKGülen hedef mi gösterdi?
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDAROtranto’da bir gün
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKBugünkü toza bakmayı bırak yarına bak
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİREn çok “moruk” demelerinden korkuyorum!
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLParalel Evrenler Teorisi
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARHulusi Kentmen babayı 1956 Ford’u ile andık
  • Tarık TOROSTarık TOROSYaptım ama...
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANİki kanalda ‘Bu Tarz Benim’ olur mu?
  • Kemal ÇiçekKemal ÇiçekKıbrıs’ta unutulan yıllar
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELBalık mevsimi
  • Cüneyt TANMANCüneyt TANMANGöçek olsa farklı biterdi!
Erhan BAŞYURTCemaat’i terörle suçlayıp El Kaide’ye sahip çıkmak!

FOTO GALERİ

  • 2014 National Geographic'de birinci belli oldu
  • Polisinden demokrasi nöbetine müdehale
  • İstanbul Nişantaşı'nda çatışma: 1 ölü
  • Dumanlı Çağlayan'da böyle karşılandı
  • 17 Aralık Sözlüğündeki kelimeler ne demek?
  • AKP'lileri çıldırtan 17-25 Aralık eylemi
  • Demokrasi nöbeti sürüyor
  • Dilipak'dan şok iddia: AK Parti bir proje partisidir
  • 17 Aralık protestocuları gözaltına alındı
2014 National Geographic