SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Fındıklı rulo pasta

Fındıklı rulo pasta

13.11.2012 07:00
Fındıklı rulo pasta
İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Fındıklı rulo pasta
6 kişilik
Malzemeler


4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
4 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
İÇİ İÇİN
1 su bardağı kıyılmış fındık
2 elma ya da 2 adet muz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kremşanti
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil

Yapılışı: Yumurtayı şekerle çırpın. Üzerine süt, sıvıyağı, pekmez ve kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu ve vanilyayı unla karıştırıp ekleyin. Bu karışımı da dikdörtgen bir fırın kalıbına dökün.170 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkarın, hemen kağıdın üzerine aktarıp rulo yapın. Üzerine su serpin ki kırılmasın. Kremşantiyi sütle hazırlayın, içine tarçın, karanfili, rendelenmiş bir elmayı da ekleyip iç harcını hazırlayın. Pişen ve rulo olarak bekleyen pandispanyayı açıp içine bu karışımı sürün. Tekrar rulo yapın.  Servis yaparken dilimleyip her tarafına kıyılmış fındık serpin. Soğuk olarak servis yapın.

Fıstıklı baklava
8 kişilik
Malzemeler


1 paket baklava yufkası
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
150 gram kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı: Baklava yapacağınız yuvarlak bir tepsiye aralarına nişasta serilmiş baklava yufkalarından 25 yufkayı yerleştirin. Bir kabın içinde harmanlanmış fıstık, kaymak, 1 su bardağı şekeri bolca her tarafına kaplayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Havuç dilimi şeklinde kesim üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Diğer taraftan da şerbetini hazırlayın. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbetini döküp çektirin. Bu baklavanın özelliği sıcak yenmesi.

Cevizli çörek
6 kişilik
Malzemeler


2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tutam tarçın
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tahin

Yapılışı: Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve cevizi koyup karıştırın. Diğer malzemeleri içine ekleyip güzelce yumuşak bir hamur yapın. Tepsiye dizin 170 dereceli fırında 20 dakika çok kızarmasını beklemeden pişirin. İçindeki tahin ve ceviz bu çöreğe çok güzel bir tat katıyor. Yoğurt yumuşak olmasını sağlıyor.    

Pastırmalı ekmek

1 adet somon ekmeği
6 gram pastırma
100 gram kaşar peynir
50 gram tulum peyniri
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
3 adet kurutulmuş domates

Yapılışı: Büyük bir ekmeği çapraz şekillerde kesin ama tam dilimlemeyin ki ekmek parçalanmasın. Aralarında boşluklar oluşacak ki hazırlayacağınız pastırmalı karışımı içine yerleştirin. İçi için küp doğranmış pastırmaları, rendelenmiş kaşar peynirini ve tulum peynirini bir kabın içinde karıştırın. Üzerine dereotu ve maydanozu, son olarak kurutulmuş domatesi dilimleyip ekleyin. Bu peynirli pastırmalı karışımı kestiğiniz ekmeğin boşluklarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirip çıkartın ve sıcak bir şekilde servis yapın.   
Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,6905 17:26
EUR 3,0495 17:23
BIST 82413 17:13
ALTIN 102,915 17:27