SON DAKİKA
haberL haberR
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Etli gözleme tarifi, portakallı kereviz çorbası tarifi

Etli gözleme tarifi, portakallı kereviz çorbası tarifi

11.12.2013 07:14
Etli gözleme tarifi, portakallı kereviz çorbası tarifi
İşte etli gözleme, portakallı kereviz çorbası tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...
Etli gözleme

4 kişilik Malzemeler
 
10 adet yufka

3 çorba kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

2 dal taze soğan

350 gram kuşbaşı et

1 yumurta
 
Yapılışı: Etleri çok ufak doğrayıp tavada kendi suyu ile pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğanı, tereyağını ve maydanozu ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırıp ilave edin. İçine de yumurtayı kırıp iç harcını hazırlayın. Yağlanmış yufkaların üzerine az miktarda yerleştirip istediğiniz gibi katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de 5 dakika pişirip servis tabaklarına dizin. İstenirse fırın tepsisine kat kat döşenir ve fırında da hazırlanabilir.

Portakallı kereviz çorbası

4 kişilik Malzemeler
 
2 adet kereviz

2 adet portakal

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

6 su bardağı su
Tuz
 
Yapılışı: Tencereye 6 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri ve küp doğranmış kerevizleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Portakalların suyunu sıkın ve pişen çorbanın içine dökün. 2 dakika daha kaynatın. Bir tavanın içine tereyağını eritip ezilmiş sarımsakları ilave ederek kavurun ve çorbanın içine ilave edip servis tabağına aktarın. Sıcak olarak ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ


Etiketler:
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,6881 18:52
EUR 2,8976 18:52
BIST 82418 17:56
ALTIN 103,467 12:11