haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

16 Temmuz 2011 Cumartesi, 02:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Elif'in Sofrası'nda 'Evde Tavuk Döner'

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Elif'in Sofrası'nda 'Evde Tavuk Döner' haberi
16 Temmuz 2011 Cumartesi, 02:00
Her damağa uygun yemek tarifleri Elif Korkmazel'den geliyor.
Elif'in Sofrası'nda 'Evde Tavuk Döner'
Yediklerimiz yüze sürülür mü?

Evet belli ürünler yüze sürülebilir. Örneğin cildiniz çok kuruysa tereyağını bir deneyin. Nasıl mı? Ekmeğin üzerine yağ sürer gibi göz çevresi hariç tereyağını sürüp 5 dakika bekleyin. Zaten cildiniz çekiyor yağı, sonra fazlasını peçeteyle alın ama sabunla yıkamayın.

Cansız ciltleri de bezelyemaskesi canlandırıyor. Benimde sık sık yüzüme uyguladığımbir karışımvar. Hemen yapın süper bir sonuç veriyor. Malzemeler: 2 çorba kaşığı kaymak, 2 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı Türk kahvesi. Hepsini karıştırıp yüzünüze sürün. Sonra ılık suyla durulayın. Yumuşacık ve pürüzsüz bir cildiniz oluyor. Bir de zeytinyağı var her derde deva, cilde, saça, tırnaklara, kirpiklere...

Anlatmakla bitmez. Benimuyguladığımbirmakyaj çıkartma yöntemi var onu da size hemen yazmak istiyorum. Suda çıkmayan rimel kullanırım.

Çünkü soğandan gözümyaşarırsa akmasın diye. Makyaj çıkartmak için bazen kaymak kullanırım. Süper çıkartıyor bilginize Tabii salatalık ve domatesin kabuklarını da atmayın, yüzünüzde bekletin. Daha neler var neler. Bu konuda uzman kişilerin fikirlerini de alıp yazacağımbir gün Bugünlük de bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun...

Elif Korkmazel

Yemek tarifleriniz ve önerilerinizi
ekorkmazel@bugun.com.tr’ye bekliyorum.
Fotoğraflar: Hatice Aslankaya - Hayal Demirkol

Evde tavuk döner

Malzemeler (8 kişilik)

5 parça ince dövülmüş tavuk göğsü

1 adet soğan

300 gramtavuk kıyması

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Yapılışı: Tavuk kıymasını rendelenmiş soğanla karıştırıp yoğurun. İnce dövülmüş tavuk göğsünü yağlı kağıt üzerine koyup kıymalı harcı üzerine paylaştırın. Kat kat bir kıyma bir tavuk eti olarak yerleştirin. En altta ve en üstte tavuk eti olmak üzere hazırlayın ve 3 saat dondurucuda bekletin. Döner yapacağınız zaman dondurucudan çıkartıp çok keskin bir bıçakla ince dilimler halinde dilimleyin. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. İsterseniz üzerine erimiş tereyağı gezdirip, pilav üstü ya da ekmek arası olarak ikramedin.

Çekirdekli galeta

Malzemeler
(6 kişilik)


2 adet yumurta

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

6 çorba kaşığı ayıklanmış çekirdek

Yapılışı: Derin bir kabın içine yumurta ve yağları koyup çırpın. İçine unu ve kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartın, uzun çubuklar yapın, yumurta akında yuvarlayıp üzerine çekirdekleri serptikten sonra tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırını kapatıp 10 dakika daha kuruması için bekletin. Çıtır galetalarınız hazır.


Diyet peynir tabağı


Malzemeler (2 kişilik)


2 dilimkepek ekmeği

150 gramaz yağlı keçi peyniri

Yarım demet dereotu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı: Peynirleri küp şeklinde doğrayın bir kabın içine alın. Üzerine kıyılmış dereotu zeytinyağı ve kekiği koyup karıştırın. Bu karışımı kepek ekmeklerine yerleştirip afiyetle yiyin ve yedirin.

Üzümlü tart

Malzemeler (6 kişilik)

Hamuru için:


1 adet yumurta

3 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı un

1 tutam tuz

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya Üzeri için:

2 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

4 çorba kaşığı fındık

4 çorba kaşığı bal

8 adet ceviz

Yapılışı: Bir kabıniçinde tereyağı ve unu yoğurun. Üzerine pudra şekeri, tuz ve yumurtayı koyup yumuşak birhamur elde edin.Buhamuru tart kalıplarına paylaştırıp içlerini biraz çukur bırakın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.Bu arada üzümleri 5 dakika sıcak suda bekletinve süzün. Üzerine bal, kıyılmış ceviz ve fındığı koyup iç karışımı hazırlayın.Üzümlü bu harcı fırındançıkantartlarınüzerine paylaştırın. Çayınyanındamisafirlerinize sunun.

Baklava yufkasında börek


Malzemeler (6 Kişilik)

15 adet baklava yufkası

4 çorba kaşığı tereyağı

İçi için:

400 gramlor

2 adet soğan

3 adet patates

Tuz, karabiber

Yapılışı: Patatesi haşlayın sonra da ezin. Üzerine rendelenmiş bir adet soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Peyniri de başka bir kapta ezin ve rendelenmiş diğer soğanı ekleyip içmalzemeyi hazırlayın. Yufkaları serip üzerine eritilmiş tereyağı sürün, içmalzemeyi koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye kol böreği gibi dizin ve tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine kalan tereyağını sürün, 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çıkartıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.
MUTFAKTAN NOTLAR

Mantarın kokusunu kaybetmemesi için çok az suda ve çabuk pişirmelisiniz. Yani harlı ateşte kısa sürede. Bol suda uzun süre kaynayanmantar sert ve lezzetsiz olur.

Muzu dolabınızda saklarsanız çok kısa bir süre sonra kararıp bozulduğunu görürsünüz. Çünkümuz 12 derecenin altında kararmaya başlıyor. En ideali, oda sıcaklığında tutmak ve fazla bekletmeden tüketmek.

Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası sürüp, yumuşak bir bezle silin.
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
'Ben kimim biliyor musun?'
Seda Sayan'ın cezası belli oldu

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

İstanbul'da şok IŞİD görüntüleri
  • İstanbul'da şok IŞİD görüntüleri
  • Hukuksuzluğa uğrayan polislere yeni klip
  • Yatarak motor süren yaşlı adam
  • ABD'de Hayvanlara Akıl Almaz İşkence


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTPimi çekilmiş el bombası bırakmak...
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKErdoğan kırıp döküyor, bakanlar toparlıyor
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARDavutoğlu farklı inançlara saygı duyuyor mu?
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKDavutoğlu devleti restore edebilecek mi?
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYaşayan efsaneler sahaya çıktı
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUMilli derecelendirme firması kurmaya var mısınız?
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇFED sadece Türkiye'yi vurdu
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANApo'yu da buzlayın!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANTorbanın yan etkileri
  • Engin VERELEngin VERELAtamazsan...
  • Ali DEMİRELAli DEMİRELPeygamber Efendimiz hac öncesi nasıl hazırlık yaptı?
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKSon düdüğe kadar...
Erhan BAŞYURTPimi çekilmiş el bombası bırakmak...

FOTO GALERİ

  • Okul yolu çileye dönüştü
  • İstanbul'da yürek burkan kare
  • Limonun inanılmaz faydaları
  • Ünlülerin eski meslekleri
  • IŞİD'den kaçanlar Türkiye sınırına dayandı
  • Minibüsü ezen kamyon sürücüsü: Oldu işte!
  • Ünlülerin gülmekten kırıp geçiren kareleri
  • Otomobilinizin markasının anlamını biliyor musunuz?
  • PKK Hakkari'de 2 okul yaktı
Okul yolu çileye dönüştü