haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

07 Haziran 2011 Salı, 01:13
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Elif Korkmazel'den yemek tarifleri

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Elif Korkmazel'den yemek tarifleri haberi
07 Haziran 2011 Salı, 01:13
Her damağa uygun yemek tarifleri Elif Korkmazel'den geliyor.
Elif Korkmazel'den yemek tarifleri
Bizim orası Kozyatağı Char-me

Bir mekân düşünün hem alışverişini yapabileceğiniz, hem acıktıysanız istediğiniz her şeyi yiyebileceğiniz ya da oturup sadece çay, kahve içebileceğiniz. Düşündünüz mü? Bir de tüm ekibin size güler yüzlü, candan hizmet verdiğini düşünün. İlk defa gidiyorsanız bile sizi yıllardır tanıyormuş gibi karşılamaları beni çok etkiledi. Bu yazdıklarımı mekânda çekim yapmak için gittiğim zaman hissettim. Hatta müşterilerle sohbet ederken; ''Burası bizim buluşma yerimizdir. Çok severiz buranın yemeklerini ve marketindeki kaliteli ürünleri'' diye söze başlamaları Char-me'ye gönlümden bir yıldız daha vermeme vesile oldu.

Böyle bir mekân daha vardı ama kapandı belki bilenler vardır. Okko marketi. Öğrendim ki tüm personel buraya gelmiş. Yani ekip sağlam ve güvenilir. Bir de mönüye baktım ki yok yok ve çok uygun fiyatlara... Güne kahvaltı tabağıyla başlayabilirsiniz, üstelik bin bir çeşit omlet ve sahanda yumurtayla. Dürümler, gözlemeler, makarna çeşitleri, ana yemek, aperatif, salatalar, zeytinyağlılar ve tatlılar inanılmaz bir mönü. Özellikle de çok farklı zeytinyağlı çeşitleriyle gözümüzü bile doyuruyor. Hanı önce gözümüz doymalıymış ya... Ve lezzeti nasıl diye soruyorsanız bir gidip deneyin konuşalım sonra.

Süper... Alışkanlık yapar...

Beni çok güzel ağırladıkları için başta mekân sahiplerine ve tüm ekibine teşekkür ederim.
Kozyatağı sakinleri çok şanslı ama gördüm ki çok uzaklardan gelenler de varmış. Demek ki gerçekten alışkanlık yapıyor Char-me

Kozyatağı mah. Bayar cad.No:16 /1 Kadıköy-İstanbul

Yazıma Hawaii Şamanları'nın hayatın anlamını anlatan 7 cümlesinden biriyle bitirmek istiyorum;

Sevmek birlikte mutlu olmaktır...

O kadar doğru ki. Yoruma gerek yok.

Afiyet, bal, şeker olsun...
 
   
Girit ezmesi

8 kişilik

Malzemeler
300 gram lor peyniri
100 gram beyaz peynir
50 gram dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Lor peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırarak ezin. İçine yıkanmış, ince doğranmış fesleğeni ilave edin, dolmalık fıstığı çok ince kıyıp karışıma ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip servis yapın. Not: İçine Yörük peyniri bulabilirseniz koyabilirsiniz.

Halep köftesi

12 kişilik

Malzemeler
Köftesi için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı soğuk su
Sosu için:
2 çorba kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, tarçın
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Öncelikle köftesi için bulguru, irmiği, salçayı ve baharatları geniş bir tepsinin içine koyup, salçayı karışıma yedirin. İçine yumurtanın akını ve soğuk suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Macun kıvamında olana kadar elinizle iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 10 dakika haşlayın.
Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın. Salça, sıvı yağ, su ve baharatları 5 dakika pişirin ve üzerine haşlanmış köfteleri koyup bol kıyılmış maydanozla beraber servis yapın.


Kafkas salatası

8 kişilik

Malzemeler

2 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
Tuz

Yapılışı: Havuçlar rendelenir ve tereyağıyla 7 dakika kadar kavrulur. Sonra havuçlar soğumaya bırakılır. Közlenmiş patlıcanlar bir bıçakla iyice kıyılır ve havuçların üzerine ilave edilir. Karıştırılıp servis tabağına alınır.

Taze baharlı antrkot

2 kişilik

Malzemeler

2 adet antrkot
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1 dal taze kekik
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
Garnitür için:
1 adet patates
1 adet kırmızıbiber
6 adet bürüksel lahanası
İsteğe bağlı sebzeler

Yapılışı: Etler taze baharatlarla beraber zeytinyağı ve limon suyunda 2 saat bekletilir. Patatesler elma dilimi gibi kesilip fırında veya yağda kızartılır. Kullanılacak sebzeler haşlanır. Etlerin iki yüzü tereyağıyla 5 dakika kızartılır ve sebzelerle sıcak servis yapılır.

Cheese tart 

12 kişilik

Malzemeler

3 adet kakaolu bisküvi
4 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
400 gram taze tuzsuz lor
2 çorba kaşığı toz jöle
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı vanilya
Üzeri için:
1 su bardağı frambuaz
2 çorba kaşığı şeker

Yapılışı: Öncelikle tabanı yapmak için; bisküvileri robot yardımıyla kırıp eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve kullanacağınız kalıbın tabanına bastırarak kaplayın. Sonra da buzdolabında bekletin. Toz jöleyi az suda karıştırıp süzme yoğurt, lor ve şekerle karıştırın. En son vanilya ekleyip bu karışımı dolaptan çıkan bisküvili zeminin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyup 4 saat kadar donmasını bekleyin. Üzerine frambuaz, şeker ve tart jölesiyle hazırlanan sosu donmuş olan karışımın üzerini kaplayın. Tekrar soğutup servis yapın. 

MUTFAKTAN NOTLAR

- Kuru bakliyat pişirmeden önce Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Kuru bakliyatlar dağılmayacaktır ve daha diri kalacaktır.

- Kahve nemli ise Türk kahvesinin nemaldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun.

- Domatesler kolay soyulsun Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Çok kolay soyulacaktır.

- Mayonezin kesilmemesi için Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterlimiktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Etiketler : elif korkmazel
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Algı operasyonuna çok sert tepki:
ELLERİMİZ KESİLİYOR!

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

The Water Diviner filminin ilk fragmanı yayınlandı
  • The Water Diviner filminin ilk fragmanı yayınlandı
  • Altan Tan Abdülkadir Selvi'yi canlı yayında çok fena bozdu
  • Ahmet Misbah Demircan'a cenazede şok tepki
  • Seyrantepe metroda feci kaza


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURTMadem 'gayrimeşru' sandık niye var ki?
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKArınç'ın isyanı
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZSıra dayağındakilerin sessizliği
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRDin, bilim ve istatistik
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIAkıl tutulmaları
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLDini irade milli iradeye karşı!
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARYoğurdu üfleyerek yemek ne güzelmiş!..
  • Tarık TOROSTarık TOROSFakirleşme nasıl olur?
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇDoğalgaz ve elektrik zamları hayatımızı nasıl etkileyecek?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANTV8 yükseliyor!
  • Cüneyt TANMANCüneyt TANMANEinstein Prandelli!
  • Seda ŞİMŞEKSeda ŞİMŞEKDevlet-i Aliyye PKK ile yer kapma savaşına girmez
Erhan BAŞYURTMadem 'gayrimeşru' sandık niye var ki?

FOTO GALERİ

  • IŞID Zorova Tepesi'ne bayrağını dikti
  • Memurlar 2015'te ne kadar maaş alacak?
  • Macarlar Muhteşem Yüzyıl'ı geri istiyor
  • Katrana bulanmış köpeği böyle kurtardılar
  • Erzurum'da vatandaş AKP'li belediyeyi bastı
  • Pelin Derya Çetinkaya hakkında son karar
  • Geleceğin Mekke'si böyle olacak
  • Dizi oyuncusu Muzaffer T., elini kana buladı
  • Pentagon hakkında 10 ilginç bilgi
IŞID Zorova Tepesi'ne bayrağını dik