haberL haberR
2 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

17 Aralık 2012 Pazartesi, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Ciğer yahni

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Ciğer yahni haberi
17 Aralık 2012 Pazartesi, 07:00
İşte malzemeler ve yapılışı...
Ciğer yahni
Malzemeler (6 kişilik) 

400 gram kuzu ciğeri

2 adet soğan 

1 demet taze soğan 

1 çorba kaşığı tereyağı

Kimyon, karabiber

Yapılışı: Ciğeri küçük doğrayıp tencereye koyun. Suyunu bırakıp çekinceye kadar ocakta kapağı kapalı olarak pişirin.Daha sonra üzerine tereyağını ve ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatı ve irice doğranmış taze soğanı ekleyip üzerine bir su bardağı su boşaltıp 10 dakika daha pişirin, ocaktan alın.Kuzu ya da dana ciğerinden yapılabilecek bu çok lezzetli yahniyi büyüme çağındaki çocuklarınıza vermeye çalışın. Çok besleyici ve sağlıklı bir yemektir.Kemik gelişimi için oldukça yararlıdır.
Makarna cipsi
Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış kelebek makarna
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Ve istenilen baharatlar
Kızartmak için sıvı yağı

Yapılışı: Makarnaları 12 dakika kadar haşlayın. Daha sonra bir bezin üzerinde kurutun. Büyük bir kabın içinde mısır unu ve galeta ununu karıştırın. İçine bolca baharat ekleyip karıştırın. Kızgın yağın içine atıp kızartın. Kızaran makarna ciplerinin üzerine tuz bol serin. Soğuyunca servis yapın. Çok lezzetli bir cips mutlaka deneyin.

Bursa lokumu
8 kişilik
Malzemeler


1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için  bir kenarda üzeri kapalı olarak bekletin. Bir kabın içinde tarçın, ceviz, kuru üzüm ve 1 yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. Üzerine kalan incirli karışımdan elinizle yedirin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca isterseniz üzerine kayısı marmeladı sürebilirsiniz. Ardından soğumaya bırakın.

Pirinçli pırasa
8 kişilik
Malzemeler


2 kilo pırasa
2 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber ve 1 adet kesme şeker

Yapılışı: Pırasaların beyaz kısımlarını kesip ayırın. Bu yemekte sadece pırasanın yeşil kısımlarını kullanacağız. İstenirse beyaz kısmını da kullanın. Pırasaları ince ince kıyın. Tencerede zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ve pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Şekerini ve baharatlarını da ekleyip karıştırın. Soğuyunca servis tabağına alıp zeytinyağlı olarak servis yapın.

Portakallı zencefilli karides
4 kişilik
Malzemeler


10 adet karides
2 adet portakal
10 gram taze zencefil
1 çorba kaşığı pul biber
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı: karidesleri tavada çok az suda haşlayıp üzerine limon suyu sıkıp bir kenara alın. portakalların suyunu sıkıp içine pul biberi, rendelenmiş taze zencefili, baharatları ekleyip iyice karıştırın. Karidesleri içine atıp servis yaparken de üzerine zeytinyağı gezdirin. Çok farklı bir sunum oluyor. Karides yerine isterseniz haşlanmış tavuk eti de kullanabilirsiniz. n.

Tahin soslu şinitzel
4 kişilik
Malzemeler


4 adet ince dövülmüş tavuk eti
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 şişe soda
1 çay bardağı un
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için: 1 çay bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Çok ince dövülmüş tavuk etlerini önce tuz ve karabiberle tatlandırılmış una, daha sonra da sodayla çırpılmış yumurtaya, son olarak da galata ununa bulayıp eritilmiş tereyağında iki yüzünü de kızartın. Bu arada sosu için tahini, limon suyu zeytinyağı ve kıyılmış maydanozla karıştırın. İçine baharatları da koyup ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kızarmış tavuklarla servis yapın.

Pazı sapı yemeği
6 kişilik
Malzemeler


1 kilo pazının sapı
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pirinç
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yapılışı: Pazının yapraklarından sonra saplarlını kesin ve yıkayıp çık ince bir şekilde kıyın. Soğanı da rendeleyip tencereye aktarın. Pazı sapı ve soğanı tereyağında 5 dakika kadar kavurun. Üzerine salçayı ve pirinçleri ekleyip çok az su ilave ederek pişmeye bırakın. Son dakikada ezilmiş sarımsakları da ekleyip 10 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.  

Etli bulgur çorbası
4 kişilik
Malzemeler


200 gram kemikli et
1 su bardağı bulgur
4 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
7 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak

Yapılışı: Tencereye etleri yerleştirip her tarafını iyice yağsız kızartın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve bok miktarda suyu ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra tencereye tereyağını ekleyip eritin ve salçaları ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişirin. Üzerine un serpin ve karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve bulguru da ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatıp servis yapılacağı zaman kıyılmış maydanozu da ekleyip sıcak olarak servis yapın. İstenirse içine arpa şehriye de eklenebilir.  
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Dün 3 bakan taşlı saldırıya uğramıştı
SINIRDA KORKUTAN GELİŞME
"büyük bir kabın içinde mısır unu ve galeta ununu karıştırın. içine bolca baharat ekleyip karıştırın. kızgın yağın içine atıp kızartın. kızaran makarna ciplerinin üzerine tuz bol serin" yagdan cikartdiktan sonrada tuzlanacakmi... ya anliyamadim... bana yardimci olabilirmisiniz, lütfen!!!!
amelya - 13:45, 19 Aralık 2012 Çarşamba
merhabe, ben bu tarifi yapmak istiyorum, fakat altdaki cümleyi anliyamadim, makarnalar kizartmadan öncemi misirunu, galetaunu ve baharatlarla karistirilacak, yoksa kizardiktan sonrami, sicak olarakmi? devami geliyor...
amelya - 13:44, 19 Aralık 2012 Çarşamba
Tüm Yorumları Görmek İçin Tıklayın

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Musul konsolosluk personeli Ankara'da
  • Musul konsolosluk personeli Ankara'da
  • Şaka yapayım derken dolandırıldı
  • Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV Çalar Saat programı canlı yayında ağladı
  • İstanbul'da şok IŞİD görüntüleri


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKÖnce gaflet sonra başarı
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARBilimin Everest'inde...
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKTürk rehineler kurtulduktan sonra
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRCHP'ye benim de tavsiyelerim var.Buyurun...
  • Doğu ERGİLDoğu ERGİLTebrikler, tebrikler...
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAntalya yeni yerel yönetim kurbanı
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANKurtlar Vadisi'nde helikopter,Reaksiyon'da uçak patlattılar!
  • Kemal ÇiçekKemal ÇiçekOrtadoğu yanıyorsa bu, Çölün kızı lakaplı ajanın marifetidir
  • Cüneyt TANMANCüneyt TANMANVah Vah!
  • Ahmet KONANÇAhmet KONANÇHani verdiğin sözler
Nazlı ILICAKÖnce gaflet sonra başarı

FOTO GALERİ

  • Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın kızının nikah törenine katıldı
  • Nüfusu hızla eriyen şehirler
  • İnstagram ünlülerinin ilginç paylaşımları
  • Türk rehinelerin ilk görüntüleri
  • Geçmişten günümüze Dünya haritası
  • iOS 8'in gizli özellikleri
  • Bu kareden sonra görecekleriniz şok edecek
  • Türkiye'nin Suriye sınırı karıştı
  • Okul yolu çileye dönüştü
Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın