SON DAKİKA
haberL haberR

Buğdaylı lapalı kavurma tarifi, Susamlı kıvırık tarifi

02.11.2013 07:04  

İşte Buğdaylı lapalı kavurma, Susamlı kıvırık tarifi, hazırlanışı ve malzemeleri...

Buğdaylı lapalı kavurma tarifi, Susamlı kıvırık tarifi
Buğdaylı lapalı kavurma

6 kişilik malzemeler

1 su bardağı buğday 

2 çorba kaşığı tereyağı 

1 soğan 

400 gram kuzu kuşbaşı

3 diş sarımsak 

3 su bardağı su 

1 kırmızıbiber

Yapılışı: Buğdayları akşamdan ıslatın ve 2 saat kadar bekletip pişinceye kadar iyice haşlayın. Bu arada tencerede tereyağını eritip etleri içine ekleyip kavurmaya başlayın. Daha sonra içine baharatları ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin. Kavurmayı karıştırıp buğdayı servis tabağına yerleştirin. Üzerine kavurmaları ekleyip servis tabağına süsleyip alın. Sıcak olarak ikramedin. Afiyet olsun.

Susamlı kıvırık

6 kişilik Malzemeler
 
Tereyağı

Susam

Şeker
 
Yapılışı: Şekeri tencereye alın üzerine çok az su ekleyip şekerin karemelize olmasını sağlayın. Şekerin rengi dönünce üzerine tereyağını ve susamı ekleyip karıştırın. Bu karışım çok sıcak, sakın elinizle değmeyin. Islatılmış zemine dökün. Düzleştirin ve soğuyunca kesip ikram edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
« ANA SAYFAYA DÖN SONRAKİ HABER »
  |  
« ÖNCEKİ HABER
Habere Yorum Yazın
Küfür, hakaret içeren, devlet büyüklerini aşağılayan, yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan yorumlar yayınlanmayacaktır. Yorum kriterlerine aykırı hareket edenlerin IP numaraları adli mercilere teslim edilecektir.
Bu habere şuana kadar yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!