haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yemek Tarifi

02 Temmuz 2013 Salı, 07:00
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A

Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana

Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana haberi
02 Temmuz 2013 Salı, 07:00
İştebezelyeli makarna salatasının tarifi malzemeleri ve hazırlanışı...
Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana
Bezelyeli makarna salatası

6 kişilik
Malzemeler
 
Yarım paket makarna
2 adet salatalık
1 adet kabak, havuç
1 su bardağı haşlanmış makarna
3 dal taze soğan
Maydanoz, nane, zeytinyağı, limon
Yapılışı: Makarnaları haşlayın ve süzüp bir kenara alın. Salatalıkları, kabağı ve havucu rendeleyip makarnanın içine ekleyin. Taze soğanı, maydanozu, naneyi de ince ince kıyıp içine ilave edin. Son olarak haşlanmış bezelyeleri zeytinyağı ve limonu ekleyip hepsini güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
 
Mantarlı biberli pilav


8 kişilik
Malzemeler
 
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 havuç
1 soğan
200 gram mantar
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 sivri biber
1 kırmızıbiber
 
Yapılışı: Tencerede tereyağını eritip üzerine çok ince doğranmış mantarları, soğanı ve rendelenmiş havuçları ekleyip tereyağında kavurun. Yağın rengi de sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devem edin. Pirinçlerin rengi de sarı olunca rendelenmiş sarımsakları da içine ekleyip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de çok ince kıyıp pilavın içine ekleyip daha farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Pilavı servis tabağına ters çevirip süsleyip alın. Sıcak olarak ikram edin.

Yoğurt soslu acılı adana

4 kişilik
Malzemeler
 
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
20 gram kuyruk yağı
2 küçük acı biber
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 domates
İstenirse közlenmiş patlıcan
Yapılışı: Kıymayı derin bir kabın içinde iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları ezilmiş sarımsakları ve bir soğanın rendelenip çıkartılmış suyunu içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Kuyruk yağını ve doğranmış acı biberi de içine ilave edip yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun. Bu kıymayı kalın demir şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Ya da elde şekil verip yapışmaz tavada uzun köfte gibi pişirin. İstenirse yufkaları tabağın yanına süsleyip öyle servis yapabilirsiniz. Yoğurtlu sarımsak hazırlayıp tabağın dibine döşeyin üzerine köfteleri dizip sıcak olarak servis yapın.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
İşte depremin merkez üssü
4,3 ŞİDDETİNDE DEPREM

Yorum Yaz

VİDEO GALERİ

Şaka yapayım derken dolandırıldı
  • Şaka yapayım derken dolandırıldı
  • Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV Çalar Saat programı canlı yayında ağladı
  • İstanbul'da şok IŞİD görüntüleri
  • Hukuksuzluğa uğrayan polislere yeni klip


YAZARLAR

  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKErdoğan, ananas, tespih
  • Ali Atıf BİRAli Atıf BİRAziz dostum-2
  • Gültekin AVCIGültekin AVCIEntellektüel ve sonraki Türkiye
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLAR"Nükhet Duru Sahnede"
  • Tarık TOROSTarık TOROSAnkara'da muhabirlik bitti
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇPiyasaların denklemi değişti
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANBu ceza mahkemeden döner!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANTaşeron faturası yöneticilere
  • Elif KORKMAZELElif KORKMAZELBeslenme çantası nasıl olmalı?
Nazlı ILICAKErdoğan, ananas, tespih

FOTO GALERİ

  • Geçmişten günümüze Dünya haritası
  • İşte iOS 8'in gizli özellikleri
  • Bu kareden sonra görecekleriniz şok edecek
  • Türkiye'nin Suriye sınırı karıştı
  • Okul yolu çileye dönüştü
  • İstanbul'da yürek burkan kare
  • Limonun inanılmaz faydaları
  • Ünlülerin eski meslekleri
  • IŞİD'den kaçanlar Türkiye sınırına dayandı
İşte o değişim