SON DAKİKA
haberL haberR
« ANA SAYFAYA DÖN
Ana Sayfa » Yemek Tarifi » Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana
02.07.2013 07:00

Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana

İştebezelyeli makarna salatasının tarifi malzemeleri ve hazırlanışı...
Bezelyeli makarna salatası, Mantarlı biberli pilav,Yoğurt soslu acılı adana
Paylaş
Tweet
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Bezelyeli makarna salatası

6 kişilik
Malzemeler
 
Yarım paket makarna
2 adet salatalık
1 adet kabak, havuç
1 su bardağı haşlanmış makarna
3 dal taze soğan
Maydanoz, nane, zeytinyağı, limon
Yapılışı: Makarnaları haşlayın ve süzüp bir kenara alın. Salatalıkları, kabağı ve havucu rendeleyip makarnanın içine ekleyin. Taze soğanı, maydanozu, naneyi de ince ince kıyıp içine ilave edin. Son olarak haşlanmış bezelyeleri zeytinyağı ve limonu ekleyip hepsini güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
 
Mantarlı biberli pilav


8 kişilik
Malzemeler
 
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 havuç
1 soğan
200 gram mantar
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 sivri biber
1 kırmızıbiber
 
Yapılışı: Tencerede tereyağını eritip üzerine çok ince doğranmış mantarları, soğanı ve rendelenmiş havuçları ekleyip tereyağında kavurun. Yağın rengi de sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devem edin. Pirinçlerin rengi de sarı olunca rendelenmiş sarımsakları da içine ekleyip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de çok ince kıyıp pilavın içine ekleyip daha farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Pilavı servis tabağına ters çevirip süsleyip alın. Sıcak olarak ikram edin.

Yoğurt soslu acılı adana

4 kişilik
Malzemeler
 
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
20 gram kuyruk yağı
2 küçük acı biber
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 domates
İstenirse közlenmiş patlıcan
Yapılışı: Kıymayı derin bir kabın içinde iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları ezilmiş sarımsakları ve bir soğanın rendelenip çıkartılmış suyunu içine ekleyip yoğurmaya devam edin. Kuyruk yağını ve doğranmış acı biberi de içine ilave edip yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun. Bu kıymayı kalın demir şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Ya da elde şekil verip yapışmaz tavada uzun köfte gibi pişirin. İstenirse yufkaları tabağın yanına süsleyip öyle servis yapabilirsiniz. Yoğurtlu sarımsak hazırlayıp tabağın dibine döşeyin üzerine köfteleri dizip sıcak olarak servis yapın.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
« ANA SAYFAYA DÖN
Etiketler:
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
Elif Korkmazel'den Tereyağlı Kabak Bastı tarifiElif Korkmazel'den Tereyağlı Kabak Bastı tarifi
Elif Korkmazel'den Sebzeli Tavuk Köftesi tarifiElif Korkmazel'den Sebzeli Tavuk Köftesi tarifi
Elif Korkmazel'den Peynirli Çay Sarması tarifiElif Korkmazel'den Peynirli Çay Sarması tarifi
Elif Korkmazel'den Şinitzel tarifiElif Korkmazel'den Şinitzel tarifi
KAYIPLARA KARIŞTI - Arda Kural'dan kötü haberKAYIPLARA KARIŞTI - Arda Kural'dan kötü haber
KİMLİKLERİ BELLİ OLDU - Şırnak'tan acı haber: 3 şehit KİMLİKLERİ BELLİ OLDU - Şırnak'tan acı haber: 3 şehit
KAÇACAK OLSAM... - Mahkemede Fuat Avni diyaloguKAÇACAK OLSAM... - Mahkemede Fuat Avni diyalogu
BASKIN DEHŞETİ - Güvenlik kameralarına böyle yansıdıBASKIN DEHŞETİ - Güvenlik kameralarına böyle yansıdı